Gigantul american General Electric (GE) este interesat sa furnizeze echipamente si servicii pentru viitoarele reactoare 3 si 4 pe care Romania urmeaza sa le construiasca la Cernavoda, potrivit lui Carmen Neagu, directorul general executiv al GE Energy (divizia de echipamente energetice a GE) pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.
"Am prezentat investitorilor nivelul la care am ajuns pe tehnologia de productia de mare putere", a precizat Carmen Neagu, potrivit NewsIn.

Totodata, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, E.S. Mark Gitenstein, spus ca spera ca GE va participa la proiectul reactoarelor 3 si 4.

"Suntem interesati sa aducem mai multa tehnologie americana in Romania", a spus ambasadorul.

De asemenea, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu (foto) , a mentionat ca nu isi pune problema finantarii proiectului reactoarelor 3 si 4.

"Foarte important este sa decelam solutiile optime pentru statul roman, trebuie sa cantarim atent si sa luam decizia corecta", a afirmat Adriean Videanu.

Ministrul a precizat faptul ca in februarie-martie urmeaza ca o delegatie a Comisiei Europene sa vina in Romania, pentru discutii pe tema proiectului reactoarelor 3 si 4. Vizita urma sa aiba loc in decembrie anul trecut, insa a fost amanata pentru ianuarie acest an si ulterior pentru februarie-martie.

CE doreste sa vada exact cum si unde vor fi construite reactoarele 3 si 4, pentru ca apoi sa se exprime cu privire la acest proiect.

Delegatia vrea sa vada la fata locului anvelopele deja existente la centrala de la Cernavoda. Totodata, membrii delegatiei se vor informa si in legatura cu situatia actuala a Unitatilor 1 si 2 a singurei centrale nucleare din Romania, potrivit reprezentantilor ministerului roman al economiei.

In prezent, se desfasoara faza de pre-proiect la reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, care dureaza 18 luni si se va incheia la 30 septembrie 2010.

Nuclearelectrica si cei sase investitori, ArcelorMittal, CEZ, GdF-Suez, Enel, Iberdrola si RWE Power, au semnat, la 20 noiembrie 2008, Acordul Investitorilor pentru infiintarea companiei de proiect (SC EnergoNuclear SA) care va construi, pune in functiune si exploata Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri