Astfel, Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani va disponibiliza 1.600 angajati, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia din Targu Jiu si producatorul de energie electrica si termica Termoelectrica vor disponibiliza fiecare cate 300 de salariati, Complexul Energetic Rovinari va da afara 200 de oameni, in timp ce Complexul Energetic Turceni va renunta la 250 dintre angajati.

"Strategia energetica a Romaniei pentru perioada 2007-2020 aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 1069/2007, Strategia industriei miniere pentru perioada 2004-2010 aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 615/2004 constituie reglementarile actuale in baza carora se deruleaza programe de restructurare a companiilor/societatilor nationale si societatilor comerciale miniere aflate sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri", se arata in proiectul de act normativ, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, obiectivele principale sunt reducerea in continuare a pierderilor de exploatare pana la eliminare, obtinerea unei competitivitati reale in conditiile unei piete libere, atenuarea impactului social prin programe consistente si realizabile in zonele cu activitati miniere in reducere, precum si pentru eficientizarea actului managerial si pentru utilizarea mai buna a potentialului uman si tehnic existent, pentru reducerea timpilor de interventie in cadrul lucrarilor de mentenanta, diminuarea cheltuielilor financiare la societatile producatoare de energie electrica si termica si impact pozitiv asupra mediului de afaceri.

Totodata, suma de la bugetul de stat si bugetul asigurarilor de somaj ce va fi cheltuita in acest sens, in 2010, va fi de 43 milioane lei.