Afacerile LukOil Romania au scazut cu 38% in 2009. Vezi ce spune Constantin Tampiza

Compania petroliera Lukoil Romania, membra a grupului LukOil din Rusia, a inregistrat in 2009 o scadere de 38% atat a cifrei de afaceri, la 1,3 miliarde dolari, cat si a EBITDA, la 50 milioane dolari, a declarat directorul general al companiei, Constantin Tampiza.
"Cifra de afaceri si EBITDA (veniturile inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari, n.r.) au scazut cu 38% in 2009 fata de cele din 2008, din cauza ca pretul produselor petroliere a scazut. De asemenea, la EBITDA am pierdut 25 milioane dolari, din cauza cursului valutar", a precizat Tampiza, citat de NewsIn.

In 2008, cifra de afaceri a LukOil Romania s-a ridicat la 2,1 miliarde dolari, iar EBITDA la 81 milioane dolari. Tampiza a adaugat ca pentru 2010 sunt asteptate rezultate similare celor de anul trecut.

Potrivit directorului general al LukOil Romania, vanzarile de carburanti ale companiei pe segmentul retail au scazut in 2009 cu 5%, din cauza crizei. "Toate ramurile economiei folosesc combustibili. Or, daca acestea au fost afectate de criza, atunci si vanzarile de carburant au suferit", a explicat Tampiza.

De asemenea, investitiile in Romania ale grupului petrolier LukOil din Rusia pentru 2010 se ridica la aproximativ 45 milioane dolari si vor fi directionate catre rafinaria Petrotel-LukOil si catre benzinariile LukOil Romania.

LukOil este o companie petroliera integrata, cu activitati in explorarea, extractia si rafinarea titeiului, precum si in comercializarea produselor petroliere. Investitiile facute in Romania pe o perioada de 11 ani se ridica la peste jumatate de miliard de dolari.

LukOil Romania are o retea de 310 statii de distributie si zece depozite de produse petroliere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri