JTI Romania, unul dintre cei mai importanti producatori locali de tigarete, a decis sa restructureze 169 de pozitii din cadrul JT International (Romania) SRL, cu impact direct asupra unui numar de 128 de angajati, restul pozitiilor fiind in prezent vacante.
“Pentru a proteja si intari pozitia competitiva a companiei in viitor, am decis ca trebuie sa reorganizam activitatile de vanzari si trade marketing. Aceasta inseamna ca vom reduce numarul angajatilor din cadrul companiei”, a declarat Neil Coupland (foto), director general JTI Romania.

Procesul de restructurare va fi finalizat pana la sfarsitul lunii octombrie. Masurile nu vor afecta angajatii fabricii (JTI Manufacturing SA).

JTI Romania are in prezent 674 salariati, iar JTI Manufacturing are circa 200 de angajati permanenti.

“In ultimii ani, din cauza structurii accizei si a nivelului accizei minime, piata s-a compresat foarte mult, diferentele de pret dintre segmentele value-base si segmentele premium-prestige devenind nesemnificative (circa 1 leu). In acelasi timp, contrabanda cu tigari ieftine din Moldova, Ucraina si Serbia a explodat, profitabilitatea fiind mai mare la tigaretele «ieftine» (Plugarul costa 1 leu, Carpati costa 8,3 lei, in timp ce Kent costa 2,9 lei in Ucraina si 9,9 lei in Romania)”, spune Neil Coupland.

Potrivit AC Nielsen, pentru intreaga industrie a tutunului, vanzarile lunii martie au fost cele mai scazute din ultimii patru ani. In primul trimestru al anului in curs, la nivelul pietei legale s-au inregistrat scaderi de peste 40%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Contrabanda a ajuns, in ianuarie, la 36,2% din totalul pietei de tigarete. Vezi si Contrabanda arde buzunarele greilor din tutun. Cum poate fi stopat acest fenomen?

JT International (JTI) este divizia internationala a Japan Tobacco Inc., cel de-al treilea producator mondial de tutun. JTI, cu sediul central la Geneva (Elvetia) isi comercializeaza marcile in mai mult de 120 de tari si are 23.000 de angajati.

In Romania, din portofoliul JTI fac parte marcile Sobranie in categoria Prestige; Camel, Glamour, Salem si Benson & Hedges pe segmentul Premium; Winston in categoria Mid; Winchester, More, Monte Carlo si Ronson pe segmentele Base si Value.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri