"Unele din ele vor fi in parteneriat public-privat, iar altele vor fi investitii proprii. Vrem sa construim singuri un grup de 400 MW la Bucuresti-Sud, dar si unul de 100 MW in parteneriat cu o companie turca, iar la Grozavesti, tot in Capitala, un grup nou de 70 MW. De asemenea, la Deva vrem sa facem un grup de 400 MW pe gaz, iar la Paroseni unul de 250 MW pe carbune", a declarat Mihai David, directorul general al Hidroelectrica si administratorul Hidroenergetica, citat de NewsIn.

De asemenea, acesta a precizat ca in prezent se desfasoara un studiu pentru realizarea unui grup nou si la Constanta.

Potrivit lui Mihai David, infiintarea celor doi giganti din sectorul energetic, Electra si Hidroenergetica, anuntata initial pentru 1 iulie, va intarzia cel putin doua luni, din cauza opozitiei sindicatelor din energie.

Electra SA ar urma sa fie formata din complexurile energetic Turceni, Rovinari si Craiova, Nuclearelectrica, SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu, SH Targu Jiu, sucursale (fara personalitate juridica) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Ramnicu Valcea, din structura Hidroelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

Hidroenergetica va fi alcatuita din Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursale din structura Termoelectrica (S.E. Paroseni si Termoserv Paroseni), sucursale din structura Hidroelectrica (SH Bistrita, SH Buzau, SH Cluj, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Oradea, SH Sebes si SH Slatina), filiale ale Hidroelectrica (Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes, Hidroserv Hateg si Hidroserv Cluj), parte din Compania Nationala a Huilei dupa restructurare.