Compania petroliera ungara MOL si Expert Petroleum au castigat licentele pentru trei perimetre situate in Bazinul Panonic (vestul Romaniei), explorarile fiind programate a fi demarate in 2011.

Licentele au fost castigate in cadrul celei de-a 10-a runde organizate de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, MOL si Expert Petroleum (EP) depunand oferte impreuna, in urma unui acord incheiat in decembrie 2009.

Perimetrele scoase la licitatie in cadrul rundei au suprafete cuprinse intre 1.000 si 30.000 de kilometri patrati: 12 dintre acestea fiind localizate in partea vestica, in Bazinul Panonic, 7 se afla in Dobrogea, iar 11, totalizand o suprafata de 11.000 kilometri patrati, sunt in apele continentale ale Marii Negre.

"In baza evaluarilor facute, MOL si EP au decis sa selecteze si sa depuna oferte pentru trei perimetre din Bazinul Panonic (Ex-1, Ex-5 si Ex-6), cele trei perimetre din vestul Romaniei totalizand 3.434 kilometri", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Prima etapa a operatiunilor de explorare este planificata sa demareze in 2011, calculele prealabile relevand ca perimetrele au un "potential bun de petrol si gaze, iar unele si de resurse neconventionale", potrivit reprezentantilor MOL.

“Extinderea domeniilor in care activeaza grupul MOL in Romania cu activitatea de Upstream reprezinta un pilon-cheie al strategiei noastre de dezvoltare. Integrarea noii activitati cu cele pe care le desfasoara deja MOL Romania - reteaua de benzinarii, vanzarile catre persoane juridice prin intermediul cardurilor de carburant si solutiilor en gros, alaturi de vanzarile de produse petrochimice si lubrifianti - este o provocare si o motivatie pentru filiala noastra", a declarat Szabolcs Ferencz (foto), country chairman al MOL Romania.

Compania Mol Plc, cu sediul la Budapesta, activeaza in domeniul petrolului si gazelor, grupul deruland operatiuni in EMEA si statele membre CIS, prin cei peste 34.000 de angajati. Mol detine cinci rafinarii in Ungaria, Slovacia, Croatia si Italia, cu o capacitate de rafinare de 23,5 mtpa.

Mol are peste 1.600 benzinarii in 10 tari din Europa. De asemenea, grupul opereaza o retea de conducte de gaze naturale de inalta presiune de peste 5.500 km in Ungaria. Mol activeaza si in comercializarea si distributia de gaze naturale la nivel regional si a dezvoltat un depozit subteran de inmagazinare a gazelor naturale cu o capacitate mobila strategica de 1,2 bcm si o capacitate comerciala de 0,7 bcm. In domeniul petrochimic, este printre primii zece jucatori de pe piata europeana de polimeri. In Romania MOL detine 126 de bezinarii.

Expert Petroleum SRL este o companie independenta din domeniul oil&gas care se axeaza in principal pe operatiunile de crestere a productiei.

Afla aici ce rezultate financiare a inregistrat MOL in 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri