Bongrain Europe, lider mondial in specialitati din branza, a finalizat achizitia unui pachet de 52% din actiunile societatii Delaco, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata branzeturilor din Romania.

Finalizarea tranzactiei a avut loc pe 27 iulie 2010, in urma obtinerii autorizarii din partea Consiliului Concurentei din Romania.

Vanzatorii vor continua sa fie activ implicati in dezvoltarea pe viitor a activitatii societatii si vor detine, de asemenea, managementul companiei, prin Tudor Comaniciu (foto) in calitate de director executiv (CEO).

Bongrain Europe a fost asistata de societatea de avocati Biris Goran, cu o echipa condusa de Christian Mindru si din care au facut parte Dan Jalba si Catalin Oroviceanu, avocati in cadrul societatii.

Actionarii Delaco au fost reprezentati de dr. Ioan Schiau, asociat coordonator si Bogdan Teodorescu asociat, din cadrul societatii de avocati Schiau, Prescure & Asociatii.

Din partea KBC Securities, Florin Isac si Petre Borocan au asistat Bongrain Europe in calitate de consultanti financiari. Vanzatorii au fost asistati de Raiffeisen Capital & Investment, banca de investitii a Raiffeisen Group in Romania, cu o echipa condusa de Laurentiu Ciocirlan.

Avand sediul in Franta, Bongrain s-a infiintat la mijlocul anilor '50 si a realizat in anul 2009 o cifra de afaceri de 3,3 miliarde de euro, avand 17.076 de angajati in lumea intreaga.

Delaco a luat fiinta in anul 1996, iar din 2000 s-a concentrat pe segmentul branzeturilor, devenind unul dintre principalii jucatori pe piata din Romania.

Infiintata in 2006, societatea Biris Goran si-a construit un colectiv de peste 30 de avocati si consultanti fiscali, avand si un departament distinct de consultanta fiscala condus de Ruxandra Jianu (partner), membra a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania si o societate de practicieni in insolventa autorizata de Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR).

In cadrul societatii, activeaza si avocati asociati si colaboratori care sunt membri ai barourilor din New York si Florida (SUA) si din Quebec (Canada).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cenusareasa din M&A: romanii din retail si FMCG, doar 4 mari tranzacti