Noul Consiliu de Administratie are un mandat de doi ani, hotararea fiind luata cu 96,51% din valoarea partilor sociale ale companiei controlate de omul de afaceri rus Iakov Goldovskiy.

Potrivit comunicatului transmis Bursei de Valori Bucuresti, Miroslav Dermendjiev, director general al Rafo din iulie 2007, este nascut in Bulgaria, iar Yurkevich Andrey si Igor Rohlin sunt cetateni rusi.

In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, s-a luat act de informare cu privire la pronuntarea Tribunalului Brasov care a dispus inchiderea procedurii de reorganizare judiciara fata de Rafo Onesti la sfarsitul lunii iunie. [Citeste aici de ce tribunalul brasovean a respins cererile de intrare in faliment a Rafo.]

Citeste si:

Actionarii au mai hotarat incheierea unui contract de antrepriza generala si finantare intre SC Petrochemical Invest SRL si SC Rafo SA cu privire la modernizarea si reconstructia rafinariei din Onesti. Compania este detinuta in proportie de 96,21% de Petrochemical Holding GmbH, cu sediul in Austria, iar restul se afla in mainile altor persoane juridice si fizice.

O alta decizie a AGA a fost participarea Rafo in calitate de asociat la constituirea unei societati cu raspundere limitata, aducand ca aport in natura la capitalul noii firme bunul imobila “Fabrica de biocetan” din Sacuieni (judetul Bihor) compus din terenul aferent cladirii, cu o suprafata de peste 4.000 de metri patrati, precum si constructiile, inclusiv echipamentele tehnice.