Fostul magnat al modei Peter Nygard a fost găsit vinovat de agresarea sexuală a patru femei, scrie Agerpres.

După un proces care a durat şapte săptămâni şi cinci zile, juriul l-a găsit, de asemenea, nevinovat de agresarea sexuală a uneia dintre femeile care au depus mărturie la proces şi nevinovat de sechestrare.

Cele şase capete de acuzare care l-au vizat pe fostul creator de modă în vârstă de 82 de ani implicau patru femei şi o fată de 16 ani, pentru fapte petrecute între 1988 şi 2005.

La ieşirea de la tribunal, avocatul lui Peter Nygard, Brian Greenspan, nu a exclus posibilitatea unui recurs.

Sentinţa impusă milionarului finlandezo-canadian urmează să fie pronunţată la o dată ulterioară.

Pe lângă procesul de la Toronto, fostul designer urmează să fie judecat în alte două provincii canadiene, Quebec şi Manitoba, pentru acuzaţii similare.

De asemenea, el urmează să fie extrădat în Statele Unite, unde este urmărit penal, printre alte acuzaţii, pentru participare la acţiune de crimă organizată şi trafic sexual, pentru fapte care datează din perioada 1990-2020.

Sursa foto: CC Image - Mike W./Flickr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri