In acest moment, capacitatea de productie este de 2 milioane de hectolitri de bere pe an. Decizia de a mari capacitatea fabricii a fost determinata de succesul pe care berea produsa de European Food l-a inregistrat pe piata. Burger este cea mai vanduta marca de bere din Romania, iar European Food ocupa locul trei in topul producatorilor de bere din Romania, inregistrand in aprilie 2005 o cota de piata in volum de 18,3% pe piata de retail, conform AC Nielsen. European Food a produs prima sarja de bere pe data de 15 august 2003. Cu o investitie initiala de peste 50 milioane euro, capacitatea de productie a fabricii, in momentul inaugurarii, era de 1 milion de hectolitri/an.
In prezent, este cea mai moderna fabrica de bere din Europa de Est, construita intr-un timp record ca un proiect greenfield, iar tehnologia folosita este furnizata de cel mai important producator de echipament pentru fabrici de bere din Europa, firma Steinecker. Grupul European Drinks, are o cifra de afaceri anuala de peste 500 milioane euro, avand activitati in mai multe sectoare printre care cel alimentar, productia de bauturi alcoolice si sucuri.
Citeste si:
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: