Numarul firmelor pentru care a fost declansata procedura de insolventa in perioada ianuarie 2008-septembrie 2010 se ridica la aproape 50.000, in 60% dintre cazuri actiunea fiind deja finalizata.
Cele mai multe proceduri de insolventa au fost initiate anul trecut, cand un numar de 19.894 de firme au ajuns in situatia de a nu mai avea bani pentru plata datoriilor. In 2008 au fost 15.683 de cereri aprobate, iar in 2010, pana la 30 septembrie, 13.757 firme au intrat in incapacitate de plata, potrivit unui document guvernamental, anunta Mediafax.

Numarul cazurilor in care procedura de insolventa a fost finalizata pana la 30 septembrie a depasit 31.000, din care 9.677 in 2008, 12.207 in 2009 si 9.236 in primele noua luni din acest an.

In aceste conditii, in document se mentioneaza ca din actele de procedura transmise de instantele judecatoresti si administratorii sau lichidatorii numiti si publicate in Buletinul procedurilor de insolventa reiese ca peste 66% dintre procedurile de insolventa au fost finalizate intr-un termen de pana la un an de la deschidere. In ceea ce priveste procedurile de faliment finalizate, peste 70% dintre acestea au fost rezolvate in mai putin de un an.

Totodata, din totalul procedurilor in derulare, 57% au fost declansate de mai putin de un an.

Numarul firmelor active in Romania trece de un milion.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri