Cifra de afaceri a Centrului Medical Unirea (CMU) s-a dublat anul trecut, la peste 30 de milioane de euro, ca urmare a dezvoltarii serviciilor spitalicesti, odata cu preluarea retelei Euroclinic, iar compania estimeaza o majorare de doua cifre si pentru anul in curs, relateaza Mediafax.
"In 2010, CMU a avut o crestere interna semnificativa pe partea de policlinici si spitale si separat prin politica de achizitii. Practic, la sfarsitul anului, ca urmare a fuziunii cu Euroclinic, cifra de afaceri a grupului CMU s-a dublat fata de 2009, la peste 30 de milioane de euro", a declarat directorul general adjunct al CMU, Sergiu Negut.

Potrivit acestuia, un aport important l-au avut spitalele din retea.

Reteaua CMU este formata in prezent din cinci spitale (patru in Bucuresti - CMU Dorobanti, CMU Arcul de Triumf, maternitatea CMU Regina Maria, Euroclinic, respectiv unul in Brasov) si 23 de policlinici.

"O componenta foarte puternica si care a crescut in 2010 a fost partea de spitale, pentru ca am vazut in anul anterior ca si maternitatea Regina Maria si Spitalul Arcul de Triumf au ajuns la un nivel de maturitate din punct de vedere al ocuparii si in plus am inaugurat si sectia de pediatrie cu paturi din Dorobanti. Toate acestea si-au adus un aport. De asemenea, cresterea cea mai pronuntata in zona de spitale s-a inregistrat si datorita faptului ca am adaugat o componenta foarte puternica, Euroclinic", a adaugat Negut.

CMU a anuntat la jumatatea lunii septembrie a anului trecut preluarea spitalului si clinicilor Euroclinic de la grupul Eureko. Reteaua Euroclinic era formata la momentul preluarii dintr-un spital privat, trei policlinici si un laborator.

De asemenea, pe fondul cresterilor inregistrate la nivelul spitalelor din retea, compania estimeaza un avans al afacerilor de doua cifre si in 2011, cand vrea sa deschida un spital cu maternitate si pediatrie.

"Vedem in continuare o oportunitate majora de crestere in zona de spital. Estimam ca vom mai deschide un spital de mari dimensiuni in Bucuresti, si in paralel vom extinde reteaua de policlinici. Acest spital va fi inaugurat anul acesta in Bucuresti, cu profil de «mama si copilul», si va fi mult mai mare decat Regina Maria", a adaugat Negut.

Potrivit acestuia, unitatea va fi realizata din investitii proprii si prin credite.

Operatorul de servicii medicale private a contractat recent trei credite de la Raiffeisen Bank, totalizand 18,32 milioane de euro, pentru extinderea retelei cu un spital si trei policlinici, precum si pentru investitii in dezvoltarea portofoliului de servicii.
"Acest spital va avea o influenta majora asupra cifrei de afaceri din anul 2012", a afirmat Negut.

Directorul general al companiei, Wargha Enayati, a declarat recent ca CMU va mai deschide in acest an trei policlinici in Bucuresti.

"In contextul maririi numarului de pacienti, a crescut si necesitatea deschiderii unor clinici. Suntem in curs de amenajare a catorva", a afirmat directorul general adjunct al CMU.

In ceea ce priveste piata serviciilor medicale private, Negut a spus ca in 2010 acest segment a inregistrat cresteri, in ciuda crizei, depasind valoarea de 400 milioane de euro din 2009.

"Singura explicatie pentru care putem raporta o crestere de doua cifre procentuale este faptul ca avem in continaure un sistem de stat suprasolicitat, cu o multime de probleme de functionare interna si cu o multime de probleme de calitate in relationarea cu pacientii si in actul medical", a aratat el.

Negut se asteapta la o crestere cu 20% a pietei de profil in acest an, la aproximativ 500 milioane de euro, datorita avansului numarului de unitati medicale private si al paletei de servicii medicale puse la dispozitia pacientilor de operatorii din piata.

"Informatiile de la statistica arata ca in trimestrul al patrulea scaderea economica s-a oprit si in contextul acesta poate presiunea macroenomica asupra bugetelor personale ale oamenilor nu mai este atat de dura, ceea ce lasa loc unei cresteri mai accelerate a pietei la nivelul lui 2011. Daca economia Romaniei iese din criza in urmatoarele doua trimestre, 2011 poate sa fie un moment de salt in dezvoltarea serviciilor medicale private, in primul rand prin servicii spitalicesti. Piata va creste pentru ca sunt din ce in ce mai multe probleme care inainte nu se puteau rezolva in sistemul privat si acum au o solutie", a apreciat Negut.

El a precizat ca o problema cu care se confrunta operatorii din domeniu este faptul ca romanii aleg sa se trateze in strainatate pentru unele probleme de sanatate, desi au la dispozitie servicii mai ieftine in Romania.

"Exista in momentul acesta o migratie masiva a pacientilor romani din clasa de mijloc si de sus catre furnizori de servicii medicale din afara tarii, din Paris. Viena, Munchen, care nu e intotdeuna justificata de o diferenta reala de performanta medicala. Ne dorim ca pacientii care merg in afara Romaniei pentru rezolvarea problemelor medicale sa isi gaseasca rezolvarea problemelor la noi. In Romania, aceste servicii sunt mai ieftine. De exemplu, o zi de spitalizare in Viena costa intre 600 si peste 1.000 de euro, in timp ce o zi de spitalizare in Bucuresti costa maximum 200 de euro", a adaugat Negut.

Fondul de investitii Advent International a preluat 80% din actiunile CMU in martie 2010, valoarea tranzactiei depasind 40 milioane de euro. Restul de 20% din actiunile companiei sunt detinute de fondatorul acesteia, medicul cardiolog Wargha Enayati, care avea inainte de tranzactie aproximativ 51% din titluri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri