Afacerile Bricostore au scazut cu 17% in 2010

Afacerile retailerului de bricolaj Bricostore Romania au scazut cu 17% anul trecut, de la 754,4 milioane lei in 2009, dar ar putea creste usor in acest an, a declarat, potrivit Mediafax, Philippe Bresson, presedintele grupului francez Bresson, din care face parte compania.

El a afirmat ca afacerile Bricostore Romania au fost afectate anul trecut atat de criza, cat si de extinderea unor competitori in orase unde Bricostore detine magazine.

Seful Bricostore a spus ca se asteapta la o crestere a rulajului in acest an, prognoza bazata pe politicile comerciale pe care le va implementa compania.

Bricostore Romania a deschis saptamana trecuta a 15-a unitate a retelei din Romania, la Drobeta Turnu Severin, in urma unei investitii de opt milioane de euro.

"Ne-am propus sa fim prezenti in toate orasele mari din Romania, dar numarul de unitati pe care le vom deschide depinde de evolutia pietei de bricolaj, care s-a injumatatit in ultimii trei ani, la circa 1,5 miliarde euro", a spus Bresson.

El a adaugat ca retailerul va deschide urmatorul magazin in 2012, fara sa precizeze locatia.

Bresson a participat marti la Bucuresti la o conferinta de presa organizata cu ocazia relansarii magazinului din Baneasa, reamenajat in urma unei investitii de un milion de euro.

Compania va mai aloca in acest an 5-6 milioane de euro pentru modernizarea si extinderea magazinului din Pantelimon.

"Principalul obiectiv al Bricostore este sa ramana o companie profitabila si independenta in tarile in care este prezenta", a mai spus Bresson.

Bricostore are magazine in Romania, Ungaria si Croatia si este detinut de familia Bresson.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri