Revenirea puternica a economiilor din Asia si Pacific ii determina pe investitori sa se indrepte spre pietele emergente, potrivit unei analize a Admiral Markets.
Cresterea economica din Asia si Pacific va fi la cel mai inalt nivel dupa 2007, regiunea inregistrand o revenire puternica dupa criza globala, este de parere Banca Asiatica pentru Dezvoltare.

Astfel, economia tarilor in dezvoltare din Asia este asteptata sa creasca cu 8,2% in 2010 si 7,3% in 2011 (China 9,6% in 2010 si 9,1% in 2011, India 8,5% respectiv 8,7%, iar cele 10 economii din sudul Asiei cu 7,4% in 2010).

„Randamentul investitiilor in pietele emergente si revenirea puternica a economiei au atras capitalul marilor investitori. Acest flux de capital (investitii directe si de portofoliu) reflecta fundamente economice puternice si incredere in reformele pe termen lung si potentialul de crestere, fiind insotite de un anumit grad de risc, cum ar fi destabilizarea pietelor si politicile monetare”, afirma Cristian Cochintu, analist financiar la Admiral Markets.

El explica faptul ca marile fonduri de investitii in bonduri sunt atrase de piata asiatica si se expun tot mai mult pe datoria suverana din aceasta zona.

Datorita incertitudinilor economice din tarile dezvoltate, pietele emergente se afla intr-o pozitie mai buna in ceea ce priveste cresterea economica, in special, Malaesia si Indonezia, dar si Tailanda, in ciuda problemelor politice. Investitiile in active cu randament fix sunt supuse riscului ca dobanzile sa creasca si astfel finantarea datoriilor sa fie mai dificila. Luand in calcul perspectivele politicii monetare din SUA si Europa, diferentialul de dobanda dintre acestea si tarile in curs de dezvoltare din Asia se mareste, astfel ca autoritatile trebuie sa abordeze o politica monetara inteligenta pentru a incuraja fluxul de capital pe termen lung si totodata sa previna un bubble al activelor cu risc, se mai indica in analiza.

Cu toate acestea, sustine Cochintu, managerii sunt fermi si afirma ca prefera sa imprumute capitalul economiilor mai putin indatorate si in crestere, decat celor masiv indatorate si in stagnare.

“Analistii Admiral Markets considera ca si valutele tarilor in curs de dezvoltare din Asia vor fi atractive pentru investitori, datorita presiunilor inflationiste si randamentului superior, in special, fata de dolar, dar si actiunile companiilor sau marfurile, in ciuda temerilor ca aprecierea monedelor o sa scada competitivitatea produselor pe plan extern”, se arata in analiza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Descoperă secretele pieței Forex »


Setari Cookie-uri