Investitorii care au vrut să vândă titluri Fondul Proprietatea (FP) în oferta de răscumpărare desfășurată de companie au putut să vândă doar aproximativ jumătate acțiunile pe care le aveau. Fondul a încheiat astăzi o ofertă publică de răscumpărare masivă, prin care a achiziționat 1,67 mld. acțiuni proprii pentru un total de 1,05 mld. lei.

Investitorii au vrut să vândă însă 3,51 mld. acțiuni adica 210% din oferta publică. Fondul oferea 0,6319 lei/acțiune, cu 21,7% mai mult decât prețul de 0,519 lei la care se tranzacționau astăzi acțiunile FP pe Bursa de Valori București.

În final, indicele de alocare al ofertei a fost 0,475, ceea ce înseamnă că dacă un investitor ar fi scos la vânzare 1.000 de acțiuni FP în ofertă, Fondul i-ar fi cumpărat doar 475 dintre acestea.

Oferta de răscumpărare de acțiuni desfășurată de Fondul Proprietatea a venit în contextul în care compania a avut încasări 1,9 mld. euro de pe urma închiderii cu succes a IPO-ului Hidroelectrica.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri