Valoarea subventiilor acordate in acest an producatorilor agricoli va creste fata de 2010 cu mai mult de 10%, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, conform Mediafax.
"Pentru acest an ramane in continuare de baza sprijinul pentru producatorii agricoli. Pentru 2010, sprijinul din fonduri europene a fost de 80,36 euro pe hectar, iar cel din bugetul national a fost de 50,64 euro pe hectar, deci aproape 131 de euro pe hectar, in total", a spus Tabara.

El a adaugat ca in anul precedent subventia totala pe hectar a fost de 117 euro.

"Bugetul Ministerului Agriculturii este capabil in acest an sa acorde o suma pe hectar mai mare decat in 2010", a mai afirmat ministrul.

Din bugetul anului 2011, precum si din fonduri europene, pentru sprijinirea producatorilor agricoli din sectorul vegetal si animalier a fost alocata o suma de 3,4 miliarde de lei, din care 2,2 miliarde lei pentru platile unice pe suprafata (SAPS) in anul agricol 2010 si plata ajutoarelor acordate prin masuri de piata si interventie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri