Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) sustine ca reluarea cresterii economice, a creditarii economiei si a crearii de noi locuri de munca sunt obiective ce lipsesc din discutiile desfasurate la Bucuresti intre membrii delegatiei FMI si oficialii Guvernului. In plus, oamenii de afaceri solicita Guvernului si Parlamentului o desbatere publica privind viitoarele privatizari.

"AOAR, care a sustinut din octombrie 2008 necesitatea unui acord financiar al Romaniei cu FMI, constata cu regret ca, si dupa stabilizarea sistemului financiar-bancar, necesar si realizat in anul 2009, FMI / CE / BM raman cantonate in reluarea unor teme de discutie importante, dar mai putin semnificative in prezent pentru Romania", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Asociatiei.

In plus, oamenii de afaceri considera ca trecerea la privatizarea altor monopoluri de stat, cum sunt Transgaz, Transelectrica sau Romgaz, este inoportuna, neadecvata si dezavantajoasa economic pentru Romania.

AOAR sustine ca a constat cu surprindere disponibilitatea FMI de a discuta, prelua si sustine public interesele marilor companii din domeniul energetic cu capital strain, fara a dispune de o analiza a stadiului investitiilor si angajamentelor asumate de aceste companii la momentul privatizarii companiilor de stat.

Oficialii AOAR doresc sa afle de la delegatia FMI care este motivatia pentru exclusivitatea interesului pentru domeniul energetic si nu si pentru
sectoare cum ar fi cel agricol, constructi , industria prelucratoare sau turism.

"AOAR cere Guvernului si Parlamentului sa prezinte spre dezbatere publica viitoarele masuri privind continuarea procesului de privatizare, atragand atentia asupra situatiei extrem de ingrijoratoare existente in economia romaneasca, situatie generata de ignorarea constanta a importantei capitalului romanesc, respectiv faptul ca, in prezent, numarul locurilor de munca este egal cu cel de acum 50 de ani", se precizeaza in comunicatul Asociatiei.

Autoritatile romane vor demara in urmatoarele luni vanzarea unor pachete semnificative in companii energetice de stat precum Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Trangaz, dar si altele, a declarat luni seful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri