Ansamblul rezidential Asmita Gardens din Bucuresti, proiectul de locuinte care a implicat cea mai mare investitie privata, circa 120 mil. euro pentru construirea a sapte blocuri cu aproape 800 de apartamente, a intrat in impas in ultimele doua luni dupa ce echipa de vanzari a decis sa plece, scrie Ziarul Financiar.

Plata unei locuinte in rate direct la dezvoltator pare o solutie atractiva pentru cumparatorii care nu vor sa se imprumute pe 25-30 de ani, insa nu este accesibila oricui din cauza avansului consistent si a ratelor lunare care pot sa depaseasca 1.000 de euro, titreaza Capital.

"Marcile mari din retailul romanesc au revenit cu picioarele pe pamant dupa insolventa" informeaza Financiarul. Diverta, Leonardo sau Flanco sunt cateva dintre marcile retailului ro­ma­nesc care au supravietuit insol­ventei, fiind in reorganizare ju­diciara.

"Cocor: Ce s-a ales de cel mai mare mall de lux din Romania" scrie Money.ro. Etajele doi si trei, plus fatada sunt, deocamdata, atuurile principale ale proiectului Cocor. Galeria Designerilor Romanilor, Cabina de proba virtuala si Cocor Multimedia Channel sunt, de asemenea, si cele mai profitabile nise ale magazinului care odata era ceva, s‑a vrut acum trei ani altceva si a iesit pana la urma cu totul altceva.

Citeste si:

Eliminarea subventiilor la caldura va scumpi gigacaloria cu pana la 60%, astfel ca vanzarile de centrale de apartament ar putea creste cu peste 30% anul acesta. Din 2014, din cauza cresterii preturilor la gaze, romanii s-ar putea recupla la sistemul centralizat de termoficare (asa-zisele CET-uri), anunta Dailybusiness.ro.

Din Gandul aflam ca lanturile de restaurante fast-food McDonald's vor fi reamenajate, din dorinta de "a crea o atmosfera cat mai confortabila pentru clienti". Oficialii McDonald's au anuntat ca vor investi aproximativ un miliard de dolari in modernizarea lantului de restaurante.

Afacerile industriasilor, exportatorilor si prestatorilor de servicii au iesit pe plus in primele trei luni din acest an, dar puterea de cumparare a populatiei a scazut dramatic. Scaderea cu peste 10% a consumului de alimente si scumpirile galopante din primul trimestru al acestui an arata in ce fel iese Romania din recesiunea statistica, scrie Adevarul.