Ministrul interimar al Muncii, premierul Emil Boc, a spus ca, desi semnalele privind iesirea din recesiune sunt pozitive, va mai trece ceva timp pana cand oamenii vor simti efectele, apreciind ca acest lucru ar putea fi posibil spre finalul acestui an sau anul viitor.

"Iesirea din recesiune reprezinta o dovada ca masurile dureroase si nepopulare pe care le-am luat au fost necesare. Cresterea economica nu va fi posibila daca nu apasam pedala de accelerare a reformei. Nu trebuie sa cadem in patima populismului", a adaugat Boc.

Premierul a precizat ca trebuie continuate investitiile, ca trebuie create noi locuri de munca, trebuie atrase cat mai multe fonduri europene si trebuie stimulate proiectele in parteneriat public-privat.

"Raman realist si profit de ocazie pentru a multumi romanilor, pentru ca fara efortul lor nu am fi reusit sa iesim din recesiune, a mai spus Emil Boc.

Citeste si:

Produsul Intern Brut a crescut cu 0,6% in primul trimestru, fata de ultimele trei luni ale anului trecut, astfel ca Romania a iesit tehnic din recesiune dupa doi ani si jumatate, potrivit primelor estimari anuntate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

Fata de trimestrul corespunzator din 2010, PIB a urcat cu 1,6% in serie bruta si cu 0,3% in serie ajustata sezonier.

Pentru ca o economie sa iasa tehnic din recesiune este nevoie ca PIB sa creasca in doua trimestre consecutiv. In trimestrul patru din 2010, fata de precedentele trei luni, PIB a inregistrat o crestere usoara, de 0,1%.

De atunci, PIB a inregistrat scaderi in fiecare trimestru, exceptand cresterea de 0,9% in trimestrul al treilea din 2009, un avans de 0,2% in trimestrul doi al anului trecut si cresterea de 0,1% din ultimul trimestru al anului trecut.