Seful statului a afirmat ca majorarea TVA a fost una din marile erori politice, sustinuta de toata coalitia de la acea vreme.

Basescu a spus ca el a sustinut scaderea pensiilor cu 10%, ca masura temporara, dar Curtea Constitutionala a respins o Ordonanta emisa in acest sens.

El a adaugat ca o alta propunere a fost un impozit temporar de 10%, care sa se fi aplicat la toate pensiile, de la cea mai mare la cele de pana la 340 de lei.

Seful statului a criticat coalitia aflata la putere in acea perioada, spunand ca toti reprezentantii acesteia au respins scaderea pensiilor si amenintand cu plecarea de la guvernare.

Basescu a spus ca marirea TVA a fost sustinuta si de "marii barbati care s-au duelat la Conventia PDL".

Seful statului a mai spus ca marirea TVA a intarziat iesirea tarii din recesiune cu cel putin sase luni.

Citeste si:

Omul de afaceri Dinu Patriciu afirma ca presedintele Traian Basescu nu greseste atunci cand afirma ca majorarea TVA la 24% a reprezentat o eroare politica si ca a intarziat iesirea din recesiune cu cel putin sase luni.

Gura pacatosului adevar graieste. Traian Basescu are dreptate. Majorarea TVA a dus la scaderea consumului in ultimul an”, a declarat Dinu Patriciu reporterului wall-street.ro.

Omul de afaceri a mai spus ca majorarea TVA a dus la scaderea consumului de retail.

Caricatura a fost realizata pentru wall-street.ro de catre Nic Moldoveanu, ejungla.ro.