Revista presei de business: Prelungirea crizei din Grecia trimite leul in corzi

Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Prelungirea crizei din Grecia trimite leul in corzi: euro sare cu 1%, francul atinge un nou varf istoric, scrie Ziarul Financiar. Leul a inregistrat ieri inca o depreciere abrupta pe piata valutara interbancara, cotatiile urcand cu inca 1%, pana aproape de 4,28 lei pentru un euro, cel mai inalt nivel atins din ianuarie, pe fondul tensiunilor provocate de prelungirea situatiei dramatice din Grecia. Indirect a fost influentat si cursul francului elvetian, care a ajuns la un nou maxim istoric, de aproape 3,54 lei.

Omul de afaceri Viorel Paunescu a terminat constructia unui condominium de lux in statiunea Mamaia de pe litoralul Marii Negre a carui investitie a fost de 18,7 milioane de euro, scrie Capital.

Printre proprietarii celor 65 de apartamente ale Caelia Residence, toate cu vedere la mare, se numara Ilie Nastase, Raluca Sandu, dar si dezvoltatorul, Viorel Paunescu.

O parte din dividendele neincasate de milioanele de actionari pasivi la cele cinci societati de investitii financiare (SIF) au trecut de termenul legal de de trei ani in care putea fi reclamate si primite si ar putea trece in conturile proprii ale SIF-urilor. Totalul dividendelor neincasate este de circa 220 mil. lei (50 mil. euro), scrie Money.ro.

Circa 80 de milioane de lei deja au fost pierdute de milioane de actionari, caci s-au prescris oficial, conform documentelor SIF-urilor si declaratiilor oficialilor lor.

Anul trecut, la bugetul statului s-au incasat doar 66,5 mld. lei si am cheltuit 102,6 mld. lei, scrie Curierul National. Statul a platit 1,1 milioane lei, garantii acordate pentru 6 beneficiari executati in cadrul Programului Prima Casa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Cîțu: Scăderea economică din acest an se va situa între minus 2 și minus 3
Setari Cookie-uri