Vimetco, actionarul majoritar al Alro Slatina, a anuntat marti ca se retrage din joint venture-ul TM Power, detinut in parti egale impreuna cu grupul Interagro, care ar fi trebuit sa construiasca o centrala termoelectrica de mare putere in apropiere de Turnu Magurele.

Proiectul este suspendat din cauza impactului crizei financiare internationale, se arata intr-un comunicat al Vimetco, grup inregistrat in Olanda si controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitki.

In 2008, costurile proiectului erau estimate la 1,5-1,6 miliarde euro.

Vimetco si Interagro au anuntat in aprilie 2008 infiintarea unui joint venture detinut in parti egale de cele doua grupuri. Compania urma sa construiasca in apropiere de Turnu Magurele o centrala termoelectrica, formata din doua grupuri de cate 660 MW.

Spre comparatie, fiecare dintre cele doua reactoare in functiune ale centralei nucleare de la Cernavoda are o capacitate de 700 MW si asigura aproape 10% din consumul national de energie.

Vimetco detine grupul Alro, producator de aluminiu integrat vertical, care controleaza rafinaria de bauxita Alum Tulcea si, indirect, o mina de bauxita in Sierra Leone. Vimetco controleaza active substantiale si in China.
Grupul Interagro este detinut de omul de afaceri Ioan Niculae, care controleaza peste 25 de companii din industria chimica si cea alimentara, agricultura sau turism.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Oferta Alro a esuat: compania nici nu a mai anuntat subscrierile