Frunzaverde a spus ca nu s-a discutat despre rectificarea bugetara la sedinta BPN al PDL, la care acesta a participat, informeaza Mediafax.

"Rectificarea bugetara se va face dupa ce misiunea Fondului Monetar isi va incheia vizita aici. Astazi nu am discutat despre aceasta rectificare, ea va avea loc probabil pe parcursul lunii august", a mentionat Sorin Frunzaverde.

Guvernul va efectua prima rectificare bugetara din acest an in prima jumatate a lunii august, dupa negocierile cu FMI din cadrul acordului stand-by de tip preventiv, cand vor fi cunoscute exact si datele financiare ale semestrului I, au declarat surse oficiale.

Citeste si:

Potrivit acestora, Guvernul doreste ca prin rectificarea bugerara sa concentreze alocatiile asupra proiectelor finantate din fonduri UE, dar operatiunea va depinde de concluzia discutiilor cu FMI.

La incheierea acordului stand-by de tip preventiv, Guvernul a primit acordul Fondului Monetar International (FMI) de a aloca in primul semestru, in anvelopa bugetara, resurse mai mari pentru investitii in proiecte UE si de a suplimenta aceste fonduri de la jumatatea anului daca absorbtia fondurilor europene este imbunatatita.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se va afla la Bucuresti in perioada 20 iulie - 1 august pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv si a modului in care au fost indeplinite tintele stabilite pentru prima jumatate a acestui an.