"As vrea sa fac o precizare la formularile din mass-media. Se pare ca placerea presei a fost sa anunte o intalnire de criza la Palatul Cotroceni. Vreau sa stiti ca n-a fost nicio intalnire de criza. Pur si simplu a fost o intalnire intre institutii cu responsabilitati pentru a face o analiza a evolutiilor situatiei de pe pietele internationale si pentru a incerca sa pozitionam efectele asupra Romaniei in contextul international pe care il cunoasteti cu totii", a spus Basescu.

El a adaugat ca, cel putin in acest moment, nu ar trebui utilizat cuvantul "criza".

"Cel putin in momentul de fata n-ar trebui sa utilizam cuvantul «criza». Nu mi-e frica de acest cuvant, dar deocamdata asistam la o reactie a pietei la decizii probabil neconvingatoare atat in SUA cat si in Europa", a spus Basescu.

El a adaugat ca nu crede ca se poate "vorbi inca despre o criza, ci despre reactii"

"Probabil ca in zilele urmatoare se va confirma aprecierea pe care o fac printr-o revenire a burselor, atat in SUA cat si in Europa", a spus el.

El a mai spus ca face un apel catre partide, in special cele de la guvernare, ca, in actualul context, sa se concentreze spre mentinerea stabilitatii si sa nu alunece spre populism, adica spre promisiuni legate de cresteri de salarii.

Potrivit lui Traian Basescu, dupa discutiile de la Cotroceni despre situatia economica globala, s-a stabilit ca solutia corecta pentru Romania este continuarea programelor de restructurare si consilidare fiscala convenite cu FMI, UE si BM.

Declaratiile au fost facute dupa Intalnirea de lucru de la Cotroceni la care au participat seful statului, premierul, guvernatorul BNR, ministrul Finantelor Publice si presedintele Consiliului Fiscal.

La intalnire au mai participat Gheorghe Gherghina si Bogdan Dragoi, secretari de stat in Ministerul Finantelor si Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, potrivit Mediafax.

Citeste si:

Discutiile au avut ca tema situatia economica globala.

1. Sunteti de acord cu Traian Basescu, care a spus ca zilele acestea avem o reactie a pietelor financiare si nu o criza?

2. Considerati ca guvernantii constientizeaza dinamica evenimentelor de pe plan international?

3. Credeti ca presa romaneasca exagereaza cu privire la contextul actual?


In debutul discutiilor, o parte dintre invitatii sefului statului au privit cu insistenta catre pixurile de protocol, pe care este inscriptionat "Administratia Prezidentiala".

"Bancherii ce spun?! «Aveti bani si nu aveti ce face cu ei». Cand dadeati credite cu buletinul...", a spus, razand, sefului statului.

"Erau alte vremuri", a raspuns Lucian Croitoru.

Traian Basescu i-a invitat pe jurnalistii prezenti sa paraseasca sala.

Ulterior, Presedintia a anuntat ca seful statului va sustine o declaratie de presa.