Bancile comerciale au virat in primele sase luni la buget 144,9 mil. lei (34,6 mil. euro) in contul impozitului pe profit, reprezentand doar jumatate din suma virata in aceeasi perioada a anului trecut. Leroy Merlin, parte a grupului francez Adeo, numarul patru mondial pe piata de bricolaj, va inaugura primul sau magazin din Romania pe 15 septembrie anul acesta.
Bancile au platit de doua ori mai putini bani la buget in prima jumatate a anului, scrie Ziarul Financiar. Statul a incasat 1,2 miliarde de euro de la companii in primul semestru din impozitul pe profit, cu 4% mai mult decat in aceeasi perioada din 2010, in timp ce sumele platite de banci s-au injumatatit.

Bancile comerciale au virat in primele sase luni la buget 144,9 mil. lei (34,6 mil. euro) in contul impozitului pe profit, reprezentand doar jumatate din suma virata in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor transmise de Ministerul Finantelor pentru ZF.

Leroy Merlin, parte a grupului francez Adeo, numarul patru mondial pe piata de bricolaj, va inaugura primul sau magazin din Romania pe 15 septembrie anul acesta, au declarat pentru Money.ro reprezentantii companiei. Unitatea, care are o suprafata totala de 22.000 de metri patrati, este amplasata in cadrul proiectului Colosseum, dezvoltat de Nova Imobiliare in Chitila.

Gazprom vrea sa modifice formula de calcul a pretului gazelor. Potrivit analistilor citati de DailyBusiness.ro, daca decizia va fi pusa in aplicare, am putea asista la o scumpire importanta a gazelor, cu efect direct asupra facturilor pe care le vom plati la iarna.

Daca va intrebati ce va urma dupa ce Gaddafi va fi inlaturat de la putere, ei bine nu e prea greu de ghicit: cele 47 de miliarde de barili de petrol sunt privite cu interes de occidentali, dar si de chinezi, scrie Capital.

Libia, principala rezerva de petrol din Africa si cel de-al patrulea producator de pe continent, exporta inainte de revolta impotriva regimului Muammar Gaddafi 80% din 'aurul sau negru' catre Europa, in special catre Italia si Franta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri