ONG-urile, asociatiile de proprietari, contribuabilii si afacerile de mici dimensiuni vor depune, de la 1 octombrie, declaratia unica 112 trimestrial. Vezi care sunt celelalte anunturi facute joi de ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.
"Declaratia unica 112 se va depune de la 1 octombrie trimestrial de catre contribuabilii mici, aceia care indeplinesc doua conditii: au pana la trei salarii exclusive si cifra de afaceri de pana la 100.000 euro. In aceasta categorie vor intra si ONG-urile si asociatiile de proprietari", a spus Ialomitianu intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca vor beneficia de aceasta facilitate 54,7% din totalul contribuabililor.

Ministrul a mai declarat ca anularea penalitatilor fiscale se va aplica si persoanelor fizice care au datorii la stat daca vor fi platite restantele pana la finele anului. Guvernul a aprobat miercuri noi reglementari fiscale, prin care anuleaza penalitatile firmelor care isi platesc datoriile fata de stat pana la 31 decembrie.

De asemenea, vor fi reduse la jumatate penalitatile acelor contribuabili care vor plati obligatiile catre buget in primul semestru din 2012.

Ialomitianu a mentionat ca de aceste facilitati vor beneficia si persoanele fizice care au datorii sub forma impozitelor pentru case, terenuri sau din contracte de inchirieri.

Potrivit ministrului Finantelor, daca pana la 31 decembrie un numar de 330.000 de firme care inregistreaza datorii ar plati principalul, in valoare totala de 17 miliarde de lei, atunci o suma de 2,5 miliarde de lei ar fi anulata.

Progonza PIB va fi discutata in septembrie cu FMI si CE

Reprezentantii Ministerului Finantelor se vor intalni la sfarsitul lunii septembrie cu oficiali ai FMI si Comisiei Europene pentru a stabili daca va fi mentinuta prognoza de crestere economica de 1,5% pentru acest an, a declarat ministrul Gheorghe Ialomitianu.

"Noi avem o intalnire la sfarsitul lunii septembrie, inainte de a definitva proiectul bugetului de stat si a celoralte bugete. Avem o intalnire cu reprezentantii Fondului Monetar si Comisiei Europene si vom analiza tintele de crestere economica si acele companii care vor fi reclasificate", a spus ministrul Finantelor intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca pentru moment se mentine prognoza de crestere economica de 1,5% pentru acest an si de 3,5-4% pentru anul viitor.

Produsul Intern Brut a crescut in al doilea trimestru cu 0,2% comparativ cu primele trei luni ale anului. Fata de perioada similara din 2010, economia a inregistrat o crestere cu 0,3% in al doilea trimestru, iar in primul semestru PIB a avansat tot cu 0,3% fata de jumatatea lui 2010.

Contribuabilii care nu reevalueaza cladirile vor fi sanctionati

Contribuabilii care nu vor reevalua cladirile si vor fi mentinute la valori care nu reflecta pretul real pentru a plati impozite mai mici vor fi sanctionati, mentioneaza Ialomitianu.

"Sanctionam acei contribuabili care nu vor sa faca reevaluarea cladirilor, care le lasa la valori foarte mici", a spus Ialomitianu intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca, in domeniul turismului, vor fi sanctionate acele firme care au spatii si nu le folosesc, iar cota de impozitare suplimentara va fi de 5%.

Proprietarii de hoteluri sau pensiuni care functioneaza mai mult de sase luni pe an vor plati doar jumatate din impozit.

Sursa imagine: guv.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri