Majorarea salariilor pentru bugetari anul viitor va depinde strict de resursele bugetare si nu vor fi lansate promisiuni in acest sens daca nu exista perspectiva unei cresteri economice de 3,5%, a declarat premierul Emil Boc.

El a precizat ca, in luna octombrie, impreuna cu expertii Comisiei Europene va fi realizata prognoza pe baza careia vor fi stabilite proiectiile bugetare pentru anul viitor, inclusiv din punct de vedere salarial, scrie Mediafax.

"Daca vom avea perspectivele respectarii indicatorilor macroeconomici, asa cum sunt astazi, de 3,5% crestere economica in 2012, putem discuta de o perspectiva mai optimista la Legea salarizarii. Daca aceste lucruri insa nu se vor confirma, nu vom avea lucruri noi, dar nu se va pune problema diminuarii drepturilor existente. Ne vom intinde atat cat ne este si ne permite plapuma", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Intrebat daca aceasta situatie denota ca nu exista in prezent nicio promisiune de marire salariala neconditionata, seful Guvernului a aratat ca fara acoperire bugetara in crestere economica nu vor fi facute promisiuni, chiar daca anul viitor este unul electoral.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Sirbu, Flanco: Orice măsuri sunt binevenite, dar să se aplice fără întârziere
Setari Cookie-uri