Romania trebuie sa isi diversifice piata de export dincolo de Uniunea Europeana, bazandu-se pe bunele relatii traditionale cu tarile din Orient, in conditiile in care perspectivele economice internationale se inrautatesc si pot afecta cresterea economica pentru anul viitor, a declarat premierul Boc, citat de Mediafax.

"In contextul in care perspectivele economice internationale se inrautatesc, Romania trebuie sa isi maximizeze toate avantajele, astfel incat sa isi poata asigura cresterea economica in 2012. Nu cred ca vom avea probleme sa ramanem in graficul cresterii economice de 1,5% in 2011, dar in contextul inrautatirii perspectivelor economice mondiale, anul 2012 trebuie sa fie extrem de bine pregatit, cu decizii care sa sustina activitatea economica", a spus Boc, la finalul unei intalniri cu reprezentantii mediului de afaceri.

Pentru anul viitor este prognozata o crestere economica de 3,5 – 4 %.

Premierul a aratat ca Romania trebuie sa isi diversifice piata de export dincolo de Uniunea Europeana, bazandu-se pe bunele relatii traditionale cu tarile din Orient.

El a precizat ca Guvernul va analiza propunerile primite in cadrul acestei intalniri din partea oamenilor de afaceri, respectiv ridicarea plafonului de plata a TVA de la 35.000 euro la 50.000 euro, reducerea in continuare a numarului de taxe parafiscale, imbunatatirea sistemului informatic fiscal pentru infiintarea mai rapida a firmelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri