Intalnirea dintre presedintele american, Barack Obama si presedintele roman, Traian Basescu, s-a incheiat, fiind urmata de o discutie tete-a-tete a sefului statului roman cu vicepresedintele SUA Joe Biden, anunta Mediafax.

Potrivit unor surse din delegatia oficiala care il insoteste la Washington pe presedintele Traian Basescu, intalnirea dintre acesta si presedintele Obama, in Biroul Oval de la Casa Alba, a durat 25-30 de minute.

De asemenea, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, si secretarul de Stat american, Hillary Clinton, au semnat, la Washington, Acordul privind amplasarea unor elemente ale scutului antiracheta in Romania.

Hillary Clinton a declarat dupa semnarea acordului privind amplasarea de elemente antiracheta in SUA, ca acest document va pozitiona Romania ca un actor central in viitoarea arhitectura antiracheta a NATO.

"Datorita angajamentului presedintelui Romaniei si al presedintelui Barack Obama, am semnat astazi acest acord important", a spus Hillary Clinton.

Ea a apreciat ca acest document reprezinta un pas esential in contracararea amenintarilor cu rachete balistice care reprezinta un risc din ce in ce mai crescut.

Sursa foto: presidency.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »



Citește și
Ministrul Economiei: Furnizorii de gaze fac o golănie cu preţurile din oferte
Setari Cookie-uri