Suma include plata pe suprafața, platile pentru bovinele din zone defavorizate si platile pentru agricultura ecologica. Banii provin atat din fonduri europene, cat si de la bugetul de stat.

Platile pentru 2010 s-au efectuat incepand din toamna anului trecut. Pentru 2011, fermierii vor primi banii incepand din luna octombrie si pana in toamna anului viitor.

"Anul trecut am avut un grad de absorbtie de 99%, iar tinta pentru anul viitor este de 100%. Sunt bani care au intrat in conturile beneficiarilor", a adaugat Faur, potrivit Mediafax.

In perioada 2007-2011 APIA a autorizat si efectuat plati din bugetul Uniunii Europene in conturile fermierilor in valoare totala de 3,71 miliarde de euro, din care 2,56 miliarde de euro din Fondul European de Garantare pentru Agricultura (FEGA), respectiv 1,15 miliarde de euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).

Citeste si:

Alocarea financiara pentru agricultura din fonduri europene in perioada 2007-2013 este de 8 miliarde de euro.

"Suntem in grafic, pentru ca alocarea nu este uniforma. Sumele din primii ani au fost mai mici, iar ele cresc de la an la an", a mai spus Faur.

Conform regulamentului Comisiei Europene, APIA poate efectua pentru anul 2011, exclusiv din FEGA, plati directe.

Sursa foto:
www.sxc.hu