FMI: AM TRECUT HOPUL. Ce parere aveti?

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, spune ca observa, comparand cu un an sau doi in urma, o ameliorare a activitatii economice in Romania si are sentimentul ca "hopul" a fost trecut, informeaza Mediafax.

"Mergand pe strazile Bucurestiului si facand comparatia cu un an, doi in urma, observ o ameliorare a activitatii economice. In loc sa vad magazine care se inchid, vad magazine care se deschid. Cred ca exista sentimentul ca am trecut hopul", a spus Franks la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

Cu toate acestea, el admite ca perceptia este una superficiala.

"Am calatorit in alte parti ale tarii si as vrea sa fac mai mult pentru ele, deoarece conditiile difera foarte mult de la o regiune la alta", a continuat Franks.

Vorbind despre situatia sa, oficialul FMI a spus ca este multumit cu viata pe care o duce, are "un salariu adecvat" la FMI, dar nu acorda o foarte mare atentie aspectelor care tin de moda.

"In cazul meu, primesc un salariu adecvat de la FMI, duc o viata destul de buna, asa ca n-am pretentii de mai mult. (…) Marturisesc ca nu sunt expert in domeniul modei si nu ma uit mai deloc la cat de scump este costumul cuiva sau la ce fel de ceas poarta. Nici nu observ lucrurile acestea intr-o intalnire cu autoritatile, sunt atent numai la chestiunile economice pe care le discutam", a afirmat Franks.

El a aratat ca pozitia de angajat al FMI ii ofera oportunitatea sa sa cunoasca tari diferite si culturi diferite.

Referindu-se la evolutia economiei eomanesti in 2012, Franks a afirmat ca estimarea de crestere de 2% s-ar putea sa nu fie atinsa daca se va agrava criza europeana sau daca vor mai aparea alte socuri negative.

"Exista totusi riscuri. Daca se agraveaza criza europeana sau daca apar alte socuri negative, cifra poate scadea", a mai spus oficialul FMI.

Citeste si Pensiile si salariile ar putea creste cu 3-4% in 2012


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri