Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) a primit acordul Guvernului pentru ca membrii comisiilor de privatizare a CN Posta Romana, Romtelecom si SN Radiocomunicatii sa fie platiti pentru intreaga activitate desfasurata. Decizia a fost aprobata in sedinta de Guvern de saptamana trecuta, sub forma unor hotarari initiate de MCTI, informeaza Mediafax.

Interesant este faptul ca printre beneficiari figureaza mai multi angajati ai MCTI, printre care si ministrul Zsolt Nagy. Astfel, s-a stabilit ca membrii comisiilor de privatizare a Companiei Nationale Posta Romana si Societatii Nationale de Radiocomunicatii vor primi indemnizatii intr-un cuantum lunar de 1.600 lei pentru intreaga activitate desfasurata, sumele urmand sa fie alocate din bugetul celor doua societati.

Mai mult, membrii comisiei pentru finalizarea procesului de privatizare a Romtelecom vor primi o indemnizatie lunara de cel mult 20% din salariul directorului general al societatii, din bugetul ministerului de resort, tot pentru intreaga activitate desfasurata.

Nagy este indecis

MCTI a fost mandatat in luna iulie a anului trecut sa inceapa procedurile de selectare a consultantilor pentru privatizarea celor trei companii, procesul de privatizare a celor trei societati fiind inca in derulare. Zsolt Nagy a mai afirmat la acea data ca, personal, va refuza indemnizatia cuvenita pentru functia de presedinte al comisiei pentru a nu fi acuzat ca a promovat un act normativ cu intentia de a beneficia de aceasta suma. Contactat telefonic, ministrul Comunicatiilor nu a precizat daca va accepta sau nu remuneratia. "Pana acum nu am beneficiat de indemnizatie, insa exista atat posibilitatea sa o accept, cat si sa o refuz", a spus Nagy.

Comisiile de privatizare a CN Posta Romana si SN Radiocomunicatii sunt conduse de ministrul Zsolt Nagy si ii au ca membri pe Florin Bejan si Aurel Netin, secretari de stat in MCTI, Lucica Diaconescu, reprezentant al MFP, si Radu Donciu, consilier al ministrului Comunicatiilor. Florin Bejan si Radu Donciu fac parte si din comisia pentru privatizarea Romtelecom, alaturi de Catalin Doica, secretar de stat in Ministerul Finantelor, Alexandru Cojocaru, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, si Adrian Ionescu, director general in Ministerul Comunicatiilor.