Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, dupa sedinta conducerii USL, ca proiectul de buget pe anul 2013 va fi, cel mai probabil, aprobat in sedinta de Guvern din 23 ianuarie, urmand sa fie trimis Parlamentului, care va fi convocat din 21 ianuarie.

"Am discutat in cadrul USL si am decis sa solicitam colegilor din conducerea Parlamentului convocarea Parlamentului incepand cu data de 21 ianuarie, luni. Am luat un mandat politic pentru ca, incepand de miercuri, de fapt, in mod oficial, Guvernul sa negocieze cu delegatia partenerilor internationali - CE, FMI si BM - datele bugetului pe 2013, buget care, cel mai probabil in sedinta din 23 va fi aprobat si trimis catre Parlament", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Plata pensiilor indexate, in februarie pentru ianuarie

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca plata efectiva a pensiilor indexate se va face efectiv in luna februarie pentru luna ianuarie, incluzand si cresterea din prima luna a anului 2013.

"Plata efectiva, avand in vedere ca taloanele de pensii pentru ianuarie s-au tiparit deja in decembrie, (se face, n..r.) in luna febriarie pentru luna ianuarie, inclusiv cresterea pe luna ianuarie. Dar cresterea este aplicata, plata se face in luna februarie", a precizat Ponta.

El a precizat ca pensiile cresc de la 1 ianuarie 2013, fiind indexate conform unei legi care a fost suspendata pana in 31 decembrie 2012.

"Deci pensiile sunt indexate de la 1 ianuarie. Cand se face plata efectiva - e cu totul altceva", a spus Ponta.

El declara, luni, ca doreste ca ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, sa ii prezinte miercuri o nota sau un proiect de OUG, in asa fel incat indexarea pensiilor, care oricum are loc de la 1 ianuarie, sa poata fi platita la inceputul lunii februarie.

Ponta a spus ca a discutat acest subiect cu Ministrul Voinea.

"Taloanele pentru ianuarie sunt tiparite deja din decembrie, insa cele pentru februarie se tiparesc acum, la sfirsitul lunii. Ideea este ca miercuri, in sedinta de Guvern, sa imi prezinte si o nota si, daca este cazul, si un proiect de Ordonanta de Urgenta, - pentru ca probabil luni va veni Parlamentul, deci e in regula, putem deja sa emitem Ordonante de Urgenta, sunt cele cinci zile prevazute de Constitutie -, in asa fel incat indexarea pensiilor, care oricum are loc de la 1 ianuarie, sa poata fi platita la inceputul lui februarie", a spus el.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Primele negocieri pe bugetul din 2015: FMI si CE, la Palatul Victoria