Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a afirmat, joi, la Ploiesti, ca Guvernul va aloca primariilor aproximativ 200 de milioane de euro pentru ca administratiile locale sa-si plateasca datoriile catre mediul privat, Vosganian spunand ca acesta este un gest care tine de onoarea statului roman.

Ministrul Economiei a anuntat, joi, la Ploiesti, in cadrul unui workshop la care au participat cateva zeci de oameni de afaceri din Prahova, ca miercuri Guvernul a discutat despre plata datoriilor autoritatilor locale catre firmele private si ca Executivul a decis sa aloce primariilor aproximativ 200 de milioane de euro pentru achitarea acestor datorii, transmite corespondentul Mediafax.

"Onoarea statului roman spune ca trebuie sa ne platim arieratele. Ieri (miercuri - n.r.) am avut o discutie in Guvern si am decis sa alocam primariilor o suma considerabila, ca ordin de marime in jur de 200 de milioane de euro, ca primariile sa-si plateasca obligatiile fata de mediul privat. In primul rand ca sa ajutam mediul privat sa-si revina acolo unde aceste arierate faceau dificila continuarea activitatii, dar in acelasi rand pentru a introduce si acest concept de onoare, care sa fie onoarea cuvantului dat, dar sa fie si apararea onoarei statului", a spus Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a precizat ca sustine gesturile si masurile care apara onoarea statului si ca-si doreste ca, intr-o zi, romanii sa spuna nu doar ca sunt mandri "nu doar de fotbalisti si de cantareti, ci si de institutii".

"Domeniul economic este primul in care trebuie sa restabilim prestigiul institutiilor statului roman", a mai spus Varujan Vosganian.



Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trei sferturi dintre antreprenorii romani sunt interesati de politica