Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, vineri, ca asteapta de la Teodor Atanasiu, propus pentru functia de ministru al Economiei, sa construiasca rapid, impreuna cu premierul si viitorul ministrul de Finante, Eugen Nicolaescu, solutii pentru Rosia Montana si pentru regimul exploatarilor.

"Astept si asteptam de la domnul Atanasiu, un om cu experienta ministeriala la Ministerul Apararii si in fruntea AVAS, sa atace marile probleme care tin de privatizari, marile probleme si marile proiecte care tin de perspectiva reindustrializarii Romaniei, sa construiasca impreuna cu colegii de Guvern, cu premierul, ministrul Finantelor, formule rapide si eficiente pentru solutii la marile dosare economice, intre care Rosia Montana, intre care regimul exploatarilor in general si asa mai departe", a spus Antonescu, citat de Mediafax.
La randul sau, Atanasiu a spus ca rolul sau va fi de a implementa politicile publice liberale, care pot duce la recuperarea decalajelor economice fata de celelalte tari.
"Intr-o tara precum Romania, care trebuie sa recupereze decalaje majore, politicile publice in domeniul economic nu pot fi decat liberale. De aceea, rolul meu este mai simplu: nu pot decat sa aplic aceste politici", a afirmat Atanasiu intr-o conferinta de presa dupa sedinta BPN al PNL unde a fost propus pentru functia de ministru al Economiei.
El a mai spus ca principala preocupare vizeaza reindustrializarea, o mai mare vigoare a procesului de privatizare si procesul de atragere de capital in Romania.
El a mai spus ca doreste sa asigure si o concurenta reala pe piata romaneasca.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Turist in Romania: locuri unice pe care sa le vizitezi vara asta