Vladescu va incerca sa reintroduca, la votul in plenul Camerei Deputatilor pentru Codul Fiscal, prevederile Finantelor referitoare la impozitarea microintreprinderilor, a angajatilor din domeniul IT si a castigurilor obtinute pe piata de capital, care au fost modificate de catre parlamentari
"Ma deranjeaza modificarile facute la impozitarea castigurilor de pe piata de capital pentru ca nu respecta principiul cotei unice de 16%. Scutirea de impozit a angajatilor din IT nu inseamna, mai ales, pierderea unor bani la buget, cat incalcarea unui principiu", a declarat Vladescu citat de NewsIn, Totusi, seful Finantelor a admis ca modificarile din Parlament sunt rezonabile. "Cantitativ, in mare parte, proiectul a fost respectat", a mai adaugat Vladescu care s-a aratat decis sa-si sustina varianta de Cod Fiscal, miercuri, la votul final al legii, in plenul Camerei Deputatilor.

Deputatii au aprobat in Comisia de buget-finante impozitarea pe venituri a microintreprinderilor cu 2% in 2007. Cota urmeaza sa fie majorata in anii urmatori la 2,5% in 2008 si, respectiv 3%, in 2009. Finantele au propus impozitarea micilor firme cu 16% pe profit, in proiectul promovat de guvern si eliminarea impozitarii pe cifra de afaceri.

Potrivit variantei adoptate in comisia de buget-finante din Camera, castigurile obtinute pe piata de capital vor fi impozitate, in continuare, cu 1% daca actiunile sunt detinute mai mult de un an, desi guvernul a renuntat la aceasta prevedere in proiectul inaintat Parlamentului. Decizia a fost luata in Comisia de buget-finante a Senatului si sustinuta si de catre deputati. Finantele intentionau sa ii impoziteze pe angajatii din IT cu 16% pe venit, dar parlamentarii au hotarat sa mentina scutirea de impozit.

Acordul Romaniei cu FMI se va incheia pe 7 iulie

Acordul cu Fondul Monetar International se va incheia pe 7 iulie, iar Romania va ramane sub monitorizarea institutiei, fara conditionari stricte, dupa cum prevede articolului IV.

"In toamna va sosi o echipa de experti FMI pentru evaluarea bugetului. Articolul IV nu impune niciun fel de angajamente", a mai precizat, Vladescu, citat de NewsIn, referindu-se la relatiile cu institutia financiara internationala.

Acordul cu FMI, de tip stand-by, semnat in vara anului 2004, de catre fostul ministru de finante, Mihai Tanasescu, a fost incheiat pentru o perioada de doi ani, urmand sa se finalizeze in vara lui 2006. incepand din toamna anului trecut, in urma unei vizite a ministrului Vladescu la Washington, relatiile Romaniei cu FMI au fost inghetate, dupa ce, pe tot parcursul lui 2005, au existat tensiuni intre cele doua parti. Motivul neintelegerilor dintre FMI si executivul de la Bucuresti a fost introducerea cotei unice de impozitare care a produs, in opinia oficialilor de la Washington, un minus de venituri la bugetul de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri