Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a incasat, in prima jumatate a anului, un sfert de miliard lei noi din executari silite.

"Blocarea recenta a celor 5.000 de conturi a avut efectul scontat. Acolo unde firmele nu platesc de buna voie, le vom pune sechestru pe bunuri, vom scoate la licitatie patrimoniul si vom dispune toate masurile legale si necesare pentru recuperarea datoriilor catre bugetul de stat", a declarat, citat de NewsIn, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Razvan Orasanu.

AVAS A incasat peste 138 milioane lei noi in urma recuperarii unor creante bancare neperformante, circa 50 miliaone lei noi din creantele fiscale si alte 40 milioane lei din creantele preluate de la Distrigaz si Electrica. Autoritatea a recuperat aproape 16,5 milioane din propriile creante.Potrivit comunicatului "ponderea actiunilor de executare silita a fost in crestere. Astfel, s-a dispus instituirea blocarii conturilor pentru 9.374 datornici". Prin blocarea conturilor unor companii, Autoritatea a reusit sa recupereze circa 85 milioane lei noi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Dupa o usoara crestere in 2016, Diverta tinteste 12 milioane euro
Setari Cookie-uri