Ecarisajul si pesta porcina ar putea da bataie de cap autoritatilor romane si la urmatorul Raport de tara, dar si dupa integrare.
Exista pericolul ca UE sa instituie unele masuri de limitare a accesului pe piata a unor produse romanesti. Tara noastra a primit la ultimul Raport de tara mai multe stegulete rosii si galbene din cauza problemelor pe care le are in domeniul sigurantei alimentare.

Comisarul european pentru Sanatate si protectia consumatorului, prezent in aceste zile la Bucuresti, a atras atentia ca nerezolvarea intirzierilor inregistrate de tara noastra in aceast domeniu va duce la luarea unor masuri tehnice din partea Uniunii Europene.

In doua domenii trebuie facute mai multe progrese: ecarisajul si pesta porcina, a spus Markos Kyprianou. Sanatatea animalelor din Romania ii ingrijoreaza pe oficialii de la Bruxelles pentru ca bolile acestora pot afecta siguranta alimentara in Uniune. Daca dupa integrare vor mai fi boli care sa afecteze anumite specii, animalele vii, carnea proaspata si preparatele vor fi excluse temporar de pe piata si exportul nu va fi agreat. Aceasta este politica Uniunii Europene si se aplica tuturor statelor membre, a precizat comisarul european Kyprianou. Perioada de timp in care vor fi aplicate masurile restrictive va depinde de capacitatea tarii noastre de a eradica bolile.

In functie de rapiditatea cu care bolile vor putea fi controlate si domeniul declarat liber de aceasta boala specifica va lua sfirsit perioada de restrictie, a mai spus comisarul european. Pe linga gripa aviara, o boala prezenta la animalele din tara noastra care ingrijoreaza Comisia este pesta porcina. Romania nu mai vaccineaza porcii tocmai pentru a putea comercializa carne pe piata comuna, dar dupa stoparea actiunii preventive au aparut foarte multe focare de boala.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6137&art=15196&cHash=bfed1ee3d8

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri