Exportul romanesc in Norvegia a crescut de aproape trei ori in primele cinci luni ale anului, de la 42 milioane euro, in perioada similara din 2005, la 125 milioane, potrivit Comisiei Nationale de Prognoza.

Circa 90 la suta din importurile Norvegiei din Romania sunt reprezentante de produsele industriei transporturilor, in special nave de transport.

In 2005 valoarea schimburilor comerciale bilaterale a fost de circa 224 milioane euro (283 milioane dolari), dintre care peste 100 milioane au reprezentat exporturi.

Romania importa cu preponderenta din Norvegia masini, aparate, echipamente electrice (41,2 la suta din total), metale comune si articole metalice (21,7 la suta), animale vii si produse ale regnului animal (14,8 la suta).

La sfarsitul anului trecut in Romania erau inregistrate 165 societati cu mixte romano-norvegiene, cu o valoare totala a capitalului investit de 4,6 milioane euro (locul 56 in ierarhia investitorilor straini, reprezentand 0,04 la suta din total investitiilor straine directe).

Domeniile in care au fost efectuate investitii sunt industria navala, industria chimica, productia de echipamente energetice, industria alimentara. Printre principalele firme norvegiene prezente in Romania se numara Grupul Kvaerner, Danofa Foods din grupul Orkla, Alstom Power, Kemira Kemicals, Mobile Media, Aker Braatvag, Kvaerner Fecne, Norsk Hydro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri