Ucraina ia în considerare folosirea noului său coridor de export pe timp de război de la Marea Neagră pentru livrările de cereale, după ce săptămâna trecută o navă de marfă sub pavilionul Hong Kong-ului a reuşit să plece din portul ucrainean Odesa, a anunţat luni Denys Marchuk, adjunctul şefului Consiliului Agrar, transmite Reuters, conform Agerpres.

De la declanşarea invaziei, Rusia a blocat porturile ucrainene şi apoi a ameninţat că va trata toate vapoarele ca potenţiale ţinte militare, după ce s-a retras, în 17 iulie, din acordul mediat de ONU pentru exportul cerealelor via Marea Neagră.

În replică, Ucraina a anunţat "un coridor umanitar" care înaintează de-a lungul liniei de coastă de lângă România şi Bulgaria.

"Doar un singur vas comercial a reuşit să treacă până acum, demonstrând necesitatea de a căuta rute alternative. Ar trebui să existe potenţiale deplasări ale încă 7-8 vapoare...atunci poate în viitor aceste rute alternative vor deveni un coridor pentru navele care transportă cereale şi plante oleaginoase", a declarat Denys Marchuk, la postul naţional de televiziune.

Publicaţia Financial Times a anunţat că autorităţile de la Kiev finalizează o schemă cu asigurătorii globali pentru acoperirea riscurilor în cazul navelor care călătoresc spre şi dinspre porturile ucrainene de la Marea Neagră.

Pentru a atrage proprietarii de nave către porturile ucrainene bombardate de ruşi, Marchuk a declarat că Ucraina a alocat deja 20 miliarde de hrivne (547 milioane de dolari) pentru asigurarea navelor. "Nu toţi proprietarii de nave vor avea curaj să folosească vasele într-un mediu nesigur", a adăugat oficialul de la Consiliul Agrar.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri