Strategie Guvern: Numarul IMM-urilor sa creasca pana in 2020 cu aproape 200.000 de firme

Strategia guvernamentala pentru dezvoltarea sectorului IMM-urilor pana in 2020 prevede cresterea numarului de astfel de intreprinderi active de la 474.000, cate erau inregistrate la finele anului trecut, la 670.000 firme, cu o crestere si a numarului de angajati de la 2,6 milioane la 3,2 milioane.

Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Florin Jianu, a anuntat ca Executivul a adoptat, in sedinta de marti, Strategia guvernamentala pentru dezvoltarea sectorului IMM pentru orizontul de timp 2020. Potrivit acestuia, una din tintele Strategiei este ca IMM-urile active la mia de locuitori sa creasca de la 24 la 37 de firme, potrivit Mediafax.

Jianu a aratat ca, in acest scop, Strategia cuprinde 34 de actiuni, iar una dintre ele este initierea unui program national Start-up Romania, o initiativa de aproximativ 150 milioane de euro pentru sustinerea diverselor categorii de tineri si categorii sociale pentru inceperea afacerilor de tip start-up. De asemenea, impreuna cu Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, Executivul are in vedere introducerea specializarii "antreprenoriat" in licee si chiar infiintarea de licee specializate pe antreprenoriat. Ministrul pentru IMM-uri a mai aratat ca, in sedinta urmatoare de Guvern, va prezenta un material privind initiativa mediatorului de credite, care va fi in masura sa sprijine firmele sa aiba acces mai rapid la finantari.

Sursa foto: Shutterstock.com/Sala de conferinta


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri