OMV AG si Erste Bank finanteaza 30 de burse, fiecare in valoare de 35.000 de euro, pentru candidatii din Romania la programul Executive MBA din cadrul Universitatii de stiinte Economice si Administrative din Viena (WU), au anuntat marti, la Bucuresti, Wolfgang Ruttenstorfer, CEO OMV, si Rupert Dollinger, director de resurse umane la Erste Bank der Osterreichischen Sparkassen AG.
In perioada 24 august - 22 septembrie 2006, tinerii cu potential ridicat in cariera profesionala, care au cel putin cinci ani de experienta in munca, pot candida pentru o bursa Executive MBA.

Programul va incepe in luna decembrie 2006 la Bucuresti si va dura 14 luni. Studentii vor participa la cursuri organizate in module de patru zile si vor beneficia de o calatorie in SUA, informeaza Rompres.

"Tot mai multe companii abordeaza WU Executive Academy pentru a-si instrui angajatii cu potential ridicat si persoanele cu functii manageriale", a declarat dr. Astrid Kleinhanns, director executiv al WU Executive Academy.

Prin acest program, sustinem dezvoltarea profesionala a personalului inalt calificat in obtinerea unor competente de management compatibile cu cele la nivel global. Pe termen lung, acest lucru va consolida economia locala, a spus dr. Rupert Dollinger, de la Erste Bank. Wolfgagng Ruttenstorfer a precizat ca nu s-a luat inca decizia daca acest program va continua si in anul urmator.

Companiile austriece sunt foarte bine reprezentate in Romania, unde OMV si Erste Bank se afla in randul celor mai importanti investitori straini. In decembrie 2005, Erste Bank a castigat licitatia pentru BCR, cea mai mare banca romaneasca, iar OMV detine o pozitie puternica in Romania inca din 2004, prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni Petrom.

"Pe langa cresterea investitiilor pentru instruirea si dezvoltarea angajatilor Petrom - in 2005 aproximativ 2,4 milioane euro, iar pentru acest an 3,5 milioane euro - remarcam o necesitate importanta de instruire a angajatilor cu potential ridicat si a personalului managerial, mai ales pe masura ce investitorii straini doresc sa foloseasca din ce in ce mai mult personal roman inalt calificat", a aratat Ruttenstorfer.

Programul Executive MBA se situeaza pe primele locuri in clasamentele internationale de profil. Mai mult de jumatate din absolventii austrieci in domeniul economic si-au obtinut diplomele la WU. WU Executive Academy este una dintre cele mai mari universitati de business din Europa, cu aproximativ 400 de experti si parteneriate cu 176 universitati din lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri