Principala alocare prevazuta in cadrul rectificarii bugetare pe care Guvernul o aproba, marti, va fi acordata Ministerului Muncii si se refera la "noi drepturi" pe care Parlamentul le-a aprobat si presedintele le-a promulgat, a anuntat premierul Victor Ponta, conform Mediafax.

"Principala alocare, cu aceasta rectificare, se refera la noi drepturi pe care Parlamentul le-a aprobat si presedintele Romaniei le-a promulgat, drepturi, din punctul de vedere al Guvernului, corecte. Sunt de fapt reveniri in cele mai multe cazuri la ceea ce au taiat altii in 2010 si ma refer aici la faptul ca alocam toti banii necesari -doamna ministru (Rovana Plumb, ministrul Muncii-n.r.) nu va lipseste niciun leu - pentru plata alocatiilro marite pentru copii, pentru platile suplimentare aprobate de Parlament pentru veteranii de razboi, pentru fostii detinuti politici, pentru aviatori, personalul navigant, pentru diplomati, pentru grefieri, pentru toate categoriile sociale", a spus Ponta.

El a enumerat si alocarile de care beneficiaza alte ministere pentru plata unor drepturi salariale, plata titlurilor executorii si pentru administratia publica locala.

"Avem asigurate absolut toate drepturile constitutionale fundamentale si anume: salarii, pensii, alocatii, ajutoare de somaj, disponibilizari", le-a spus Ponta ministrilor la inceputul sedintei Executivului. El a adaugat ca pana pe 31 decembrie, acest an, nu va exista nicio problema cu plata acestor drepturi", a afirmat prim-ministrul.

O mentiune speciala a fost facuta de premier atunci cand s-a referit la Ministerul Sanatatii. El a infirmat faptul ca bugetul acestei institutii va scadea cu 613,9 milioane de lei si a sustinut ca de fapt i s-au alocat 478 milioane de lei.

Citeste si:
Ponta spune ca NU vom avea alegeri locale in doua tururi
Ponta spune ca NU vom avea...

"Nu se taie, se da. Sa luati pe cineva sa-l invatati matematica, ca minus cu plus, daca e mai mare plusul, inseamna ca e plus. Ati mutat niste bani dintr-o palte intr-alta, in final inteleg ca sunt 478 de milioane in plus", i-a spus Ponta ministrului de resort, Nicu Banicioiu.

Cu toate acestea, prim-mi nistrul nu a explicat daca termenul "Sanatate" se refera la Ministerul Sanatatii sau la domeniul "Sanatate" in general, stiut fiind faptul ca adminsitratia publica locala gestioneaza la randul ei un numar important de untitati spitalicesti care sunt finantate de la bugetele locale.

Pentru Aparare, premierul a spus ca s-au alocat fonduri suplimentare, iar ministrul de resort, Mircea Dusa a anuntat ca se va ajunge per ansamblu de la 1,4% din PIB, la 1,51%.

Victor Ponta a trecut in revista aproape toate institutiile statului ale caror bugete au fost majorate, dar nu a facut nicio referire la cele care au pierdut fonduri, cum ar fi de exemplu Ministerul Transporturilor, de la care s-a taiat aproximativ un miliard de lei.

Citeste si:
Mihai Tudose a demisionat din Pro Romania
Mihai Tudose a demisionat din...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ponta: Nu ne vom opune anticipatelor, dar nici nu vom ajuta