51% dintre antreprenorii romani spun ca mediul fiscal s-a imbunatatit in ultimul an, acesta fiind o premiera de cand este realizat studiul Barometrul Antreprenoriatului Romanesc, a declarat Alexandru Lupea, partener EY, in cadrul conferintei de presa de lansare a acestuia.

„Pentru prima data de cand facem studiul cand avem o majoritate care crede ca mediul de business si cel fiscal s-a imbunatatit. 51% dintre antreprenori cred ca mediul fiscal este mai bun decat in anul anterior. In jur de 52% dintre intreprinzatori cred ca cea mai buna masura fiscala a fost reducerea cotei de TVA atat la nivel general cat si in domeniul alimentar. De asemenea, 27% dintre ei cred ca cea mai buna masura fiscala a fost scaderea impozitului pe dividende, iar 7% scaderea impozitarii muncii”, a afirmat Lupea.

Cea de a patra editie a studiului Barometrul antrepreniatului romanesc a fost realizata EY Romania in parteneriat cu Raiffeisen Bank. Studiul analizeaza raspunsurile a 350 oameni de afaceri. 45% dintre respondenti conduc afaceri cu venituri de peste 10 milioane de euro, in timp ce alti 45% dintre respondenti se regasesc in intervalul 1-10 milioane de euro. 10% din companii au o cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro. Raportul are la baza un chestionar aplicat in perioada 28 martie – 20 aprilie 2016.

Sursa foto: goodluz, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri