Investitiile straine directe au insumat 887 de milioane euro in primele patru luni, in scadere cu 23,8% (277 milioane euro) fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care firmele cu capital strain au rambursat imprumuturi catre companiile-mama de 545 milioane euro, conform datelor publicate luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR)

In perioada ianuarie-aprilie 2015, investitiile straine totalizau 1,16 miliarde euro, din care aportul la capitalul firmelor locale impreuna cu profiturile nete estimate au reprezentat 199 milioane euro, la care s-au adaugat imprumuturi nete acordate de firmele-mama de 965 milioane euro, conform News.ro

Astfel, dupa primele patru luni ale acestui an, investitiile s-au redus la 887 milioane euro, in conditiile in care s-au rambursat credite intragrup de 545 milioane euro.

Totusi, majorarile de capital ale companiilor locale cu actionariat strain si profiturile reinvestite au fost mai mari decat cele de anul trecut, ajungand la 1,43 miliarde euro.

In aprilie, investitiile straine directe au fost de 112 milioane euro, dupa ce la finele lunii martie soldul ajunsese la 775 milioane euro.
Anul trecut, investitiile straine directe in Romania au crescut cu 25%, pana la 3,03 miliarde de euro, de la 2,42 miliarde de euro in 2014.
Investitiile straine directe sunt considerate cele mai benefice investitii realizate de companii straine intr-o economie, deoarece sunt realizate pe termen lung si au, de obicei, efecte pozitive asupra economiei s salariilor.

Sursa foto: Baramee Thaweesombat / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri