Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a declarat joi la Cluj ca va fi cu adevarat multumit de lucrarile efectuate de compania americana Bechtel la Autostrada Transilvania in 2012, cand va fi data in folosinta. “Voi fi cu adevarat multumit cand o sa se incheie lucrarile si o sa fie intr-adevar circulatia data drumul pe ea”, a spus Berceanu, citat de NewsIn, care a survolat cu elicopterul lucrarile de pe Autostrada Brasov-Bors.

Ministrul a facut joi o vizita inopinata pe santierul autostrazii, aratandu-se “ceva mai multumit” de ritmul lucrarilor, avand in vedere ca firma lucreaza si noaptea si face angajari si in judetul Bihor, pentru demararea lucrarilor si la sectiunea 3C dintre Suplacul de Barcau si Bors.

“Sa speram acum ca branciurile pe care le-am administrat si-au facut efectul. A venit presedintele Bechtel din Statele Unite, sa mai vina ca noi suntem un popor ospitalier, are o lucrare mare aici”, a mai spus Berceanu.

Din discutiile pe care ministrul le-a avut cu constructorii a reiesit ca pana in primavara anului 2007 stadiul lucrarilor va ajunge la graficul stabilit prin contractul renegociat anul acesta. Radu Berceanu a spus ca in circa 4 ani se va putea inaugura tronsonul dintre Bors si Campia Turzii al autostrazii, dat fiind ca prioritate au lucrarile din cele doua judete dupa care se va continua cu portiunea spre Targu Mures.

Autostrada Transilvania va fi finalizata in 2012, cuprinde un traseu intre Brasov si localitatea bihoreana Bors, este construita de firma americana Bechtel si costa statul roman 2,2 miliarde de euro, potrivit cotractului renegociat anul acesta in primavara de catre statul roman.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si