CNSLR Fratia, Blocul National Sindical (BNS), Confederatia Sindicala Meridian si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) se vor uni intr-o singura centrala sindicala, cel mai probabil pana la 31 martie 2007, a declarat presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Noua centrala sindicala care va rezulta din fuziunea celor patru confederatii ar urma sa se numeasca Confederatia Generala a Muncii si ar totaliza un numar de peste un milion si jumatate de sindicalisti.

"Prin constituirea acestui conglomerat sindical vom transmite un semnal de unitate sindicala si de forta, pentru ca miscarea sindicala din Romania trebuie sa ajunga la un consens", a spus Marius Petcu citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, desi initial fuziunea trebuia sa aiba loc la 1 decembrie, dificultatile tehnice aparute pe parcurs au amanat termenul.

"Ne asteptam sa apara dificultati, pentru ca nu toata lumea doreste aparitia unei forte sindicale, care sa deranjeze si mai mult Guvernul. De asemenea, au aparut si dificultati tehnice, care tin de unificarea birourilor locale si judetene, unificarea sindicatelor pe ramuri, etc. Apropierea aceasta nu este simpla si de aceea am preferat sa mai amanam putin si sa facem lucrurile asa cum trebuie", a mai spus Petcu.

Liderul sindical a mai precizat ca cele patru confederatii romanesti au luat decizia fuziunii si in urma unificarii, saptamana trecuta, la Viena, a doua mari centrale sindicale mondiale, sub demunirea de Confederatia Sindicala Internationala. Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a fost ales vicepresedinte a acestei organizatii, in timp ce liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, face parte din biroul executiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri