Business-ul romanesc Vector Watch a fost vandut catre americanii de la Fitbit, conform unui anunt al companiei publicat pe site-ul Vector. Astfel, Fitbit a achizitionat drepturile intelectuale ale Vector Watch, precum si echipa din spatele ceasurilor inteligente.

Parte din Vector Watch s-a vandut catre Fitbit

Business-ul romanesc Vector Watch a fost vandut catre americanii de la Fitbit, conform unui anunt al companiei publicat pe site-ul Vector. Astfel, Fitbit a achizitionat drepturile intelectuale ale Vector Watch, precum si echipa din spatele ceasurilor inteligente.

Produsele Vector Watch se gasesc in total in 25 de piete, inclusiv in Romania. Cele mai recente intrari au fost in tari exotice - Filipine, Malaezia, Singapore, Thailanda dar si tarile baltice.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Echipa din Romania, dar si din afara tarii, va ramane neafectata de tranzactie, subliniaza oficialii companiei, spunand chiar ca vor mai angaja in viitorul apropiat.

Abonamentele medicale pot fi deductibile pentru angajati, in limita a 400 de euro

Un angajat care alege sa detina un abonament de servicii medicale va fi scutit de plata impozitului, in limita a 400 de euro pe an. Guvernul Romaniei a adoptat, prin Ordonanta de Urgenta nr. 3/6 ianuarie 2017, o modificare a Legii 227/2015, prin care se introduce deductibilitatea pentru abonamentele de servicii medicale.

ING Bank reduce avansul minim pentru credite ipotecare

ING Bank va reduce, incepand cu data de 21 ianuarie 2017, nivelul avansului minim solicitat pentru credite ipotecare la 15%, fata de 25% in prezent. Decizia a fost motivata de impactul redus al legii darii in plata asupra afacerilor bancii, dupa ce aceasta a primit doar cateva zeci de cereri de dare in plata din partea clientilor. In cazul in care solicitantul imprumutului dispune de un avans de cel putin 25%, va primi o dobanda mai avantajoasa.

Economia va incetini in acest an, din cauza evolutiei consumului

Oamenii de afaceri se asteapta ca economia Romaniei sa continue sa creasca si in 2017 intr-un ritm alert, dar mai lent insa fata de anul trecut, intrucat masurile introduse de autoritati, precum reducerea TVA si cresterea salariului minim, nu vor fi suficiente pentru a mentine acelasi nivel de expansiune a consumului, motorul cresterii PIB anul trecut, potrivit unei analize KeysFin.

Mercedes-Benz a devenit cel mai mare producator de automobile premium, depasind BMW

Mercedes-Benz a inregistrat in 2016 vanzari mai mari decat BMW, pentru prima oara in ultimul deceniu, si a devenit cel mai mare producator de automobile premium din lume, chiar daca grupul mama Daimler a renuntat sa urmareasca cresterea cotei de piata si s-a concentrat pe automobilele high-tech, transmite Reuters.

BMW a anuntat vanzarea a 2.003.359 de automobile in 2016, sub cele de 2.083.888 de unitati comercializate de Mercedes. Vanzarile BMW au fost mai mari decat cele ale Mercedes incepand din 2005. Performanta este o lovitura reusita de directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, care a facut eforturi sa relanseze compania dupa separarea dificila de marca americana Chrysler, in 2007, conform News.ro.

Bulgaria a atras in 2016 un numar record de 8 milioane de turisti straini

Bulgaria a atras in 2016 un numar record de circa 8 milioane de turisti straini, mai multi decat populatia tarii, potrivit datelor anuntate de ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmite Novinite.

Angelkova a declarat la televiziunea publica din Bulgaria ca in fiecare luna a anului trecut a fost inregistrat un numar fara precedent al sosirilor de vizitatori straini. Pana la 5,5 milioane de turisti straini au fost in Bulgaria in cele mai active patru luni ale sezonului de vacanta din 2016, a adaugat ministrul, conform News.ro.

Igor Dodon anunta ca va cere revocarea ambasadorului Republicii Moldova in Romania

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anuntat ca va cere Guvernului de la Chisinau revocarea ambasadorului in Romania, Mihai Gribincea, dupa ce acesta a declarat ca este posibil ca decretul de retragere a cetateniei lui Traian Basescu sa fie declarat neconstitutional.

”Sunt surprins ca descopar ca unii ambasadori au devenit avocati ai unor politicieni din tara de resedinta si au cam uitat carui stat servesc”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. Presedintele Republicii Moldova sustine ca este si mai grav cand acestia fac comentarii politice in raport cu autoritatile statului care i-a trimis in misiune, conform News.ro.

Uber introduce un serviciu de deszapezire

Joi, 12 ianuarie, intre orele 11:00 si 14:00, utilizatorii Uber vor putea comanda gratuit, direct din aplicatie, un UberSNOW: o echipa speciala de deszapezire, la apasarea unui buton, care ii va ajuta sa deszapezeasca aleile si zonele rezidentiale greu accesibile.

Din echipele de deszapezire din fiecare UberSNOW vor face parte membri ai echipei Uber, pasageri, soferi parteneri, jurnalisti, persoane publice si voluntari care se pot inscrie completand formularul de aici pana miercuri, 11 ianuarie, ora 12:00. Persoanele care nu au incercat Uber pana acum beneficiaza si de o prima cursa Uber gratuita, in limita a 25 de lei, daca se inregistreaza pe Uber.com/App si introduc codul promotional DESZAPEZIRE.

Cati romani au conturi Facebook la inceput de 2017

Numarul conturilor de utilizator de Facebook in Romania a crescut cu 15,66% in anul 2016, ajungand la inceputul anului 2017 la 9,6 milioane de conturi de utilizator, fata de 8,3 milioane in ianuarie 2016, conform Facebrands.

De asemenea, la inceputul anului 2017 numarul paginilor romanesti de Facebook urmarite de Facebrands.ro a depasit cifra de 40.000. De la 32.489 pagini la inceputul anului 2016, numarul acestora a ajuns la 40.102 la inceputul lunii ianuarie (o crestere de 23,42%) Practic 18% (7.611) din numarul actual de pagini de Facebook monitorizate de serviciile Facebrands au fost create in 2016.

Yahoo isi va schimba denumirea in Altaba

Marissa Mayer, CEO al Yahoo, alaturi de cofondatorul David Filo si altii planuiesc sa isi dea demisia din board-ul companiei, dupa ce va fi finalizata tranzactia de 4,8 miliarde de dolari cu Verizon.

Mayer, adusa la carma companiei in 2012 pentru a incerca sa salveze gigantul american, dar si Filo, care a cofondat compania in 1994, alaturi de alti trei membrii ai board-ului vor parasi compania. Nu este inca sigur daca Mayer va mai pastra vreo pozitie in companie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri