Compania nipona ROKI, grup specializat in fabricarea de filtre pentru industria auto, va deschide o unitate de productie si zona de birouri si spatii sociale in Romania, la Arad, prima investitie a japonezilor pe piata europeana.

Investitie japoneza la Arad

Compania nipona ROKI, grup specializat in fabricarea de filtre pentru industria auto, va deschide o unitate de productie si zona de birouri si spatii sociale in Romania, la Arad, prima investitie a japonezilor pe piata europeana.

Viitoarea facilitate de productie se va intinde pe un lot de circa 5.500mp, situat in incinta proiectului CTPark din Arad. Proiectul este primul centru de productie a grupului in Europa si are ca scop deservirea clientilor preponderent europeni ai ROKI.

Intr-o prima etapa, pe lotul inchiriat pentru o perioada de cinci ani, cu posibilitati de prelungire, vor lucra 50 de oameni, numar care se va dubla in 2019. Utilarea unitatii se va incheia la finele anului 2017, productia de serie urmand sa inceapa in 2018.

Bursa vrea sa pregateasca 15 companii sa devina viitoarele motoare de crestere ale economiei

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a lansat „Made in Romania”, un proiect care isi propune sa identifice si sa sustina 15 companii locale, considerate viitoarele motoare ale economiei romanesti sau din regiune.

Proiectul sustinut si de start-up.ro include mai multe etape: nominalizarea companiilor, selectia unei liste scurte de 50 de entitati si desemnarea finala a celor 15 companii care vor intra in Liga BVB. In perioada 6 - 19 februarie, un Comitet de Nominalizare format din experti locali implicati in mod activ in comunitatea antreprenoriala si de afaceri din Romania va propune majoritatea companiilor nominalizate. In acelasi timp, Bursa de Valori Bucuresti invita toti antreprenorii si reprezentantii companiilor din Romania sa-si prezinte propriile nominalizari prin intermediul unui formular disponibil pe site-ul proiectului.

Ministerul Justitiei renunta la proiectul de lege pentru modificarea codurilor penale

Ministerul Justitiei renunta la proiectul de lege pentru modificarea codurilor penale trimis Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru avizare, decizia venind la scurt timp dupa ce a anuntat CSM ca luni a primit proiectul si urmeaza sa stabileasca un calendar pentru avizare.

Reprezentantii Biroului de presa al Ministerului Justitiei au declarat pentru News.ro ca MJ renunta la proiectul de lege privind modificarea si completarea codurilor penale, trimis CSM, precizand ca urmeaza sa fie elaborat un alt proiect de lege, mai complex. Anterior, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anuntat ca a primit de la Ministerul Justitiei proiectul de lege pentru modificarea codurilor penale si ca urmeaza sa stabileasca data la care va fi luat in discutie pentru avizare, conform News.ro.

Dacia recheama in service 1.500 de masini Logan si Sandero

Constructorul auto Dacia, parte din grupul francez Renault, recheama in service-urile din Romania 1.478 de unitati Logan II si Sandero II din cauza unor posibile probleme la sistemele de franare si la airbag-uri, potrivit unui anunt publicat pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Primul lot rechemat este format din 754 unitati Dacia Logan II si Sandero II, care pot avea probleme la sistemul de franare, din cauza etrierului de frana din partea dreapta fata. Masinile vor fi verificate in service si, daca este nevoie, compania va inlocui piesele defecte. Durata operatiunii este estimata sa dureze intre 20 si 80 de minute, in functie de complexitate, conform News.ro.

Apartamentele din marile orase ale Romaniei s-au scumpit in ianuarie

Preturile apartamentelor din marile orase din Romania au crescut cu 1,3% in ianuarie 2017 comparativ cu ultima luna din 2016, in timp ce scumpirea medie din ultimul an este de aproape 10%, arata datele publicate de portalul imobiliare.ro.

Astfel, in prima luna a acestui an, proprietarii de apartamente solicitau un pret mediu de 1.064 de euro pe metrul patrat pentru o locuinta, in crestere cu 9,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 1,3% fata de decembrie 2016. In ianuarie 2017, cele mai mari cresteri fata de ianuarie 2016 s-au inregistrat la nivelul Capitalei. Asadar, asteptarile vanzatorilor din Bucuresti au ajuns la o medie de 1.157 euro/mp, cu 9,8% mai mult decat in urma cu 12 luni, cand se situau la 1.054 euro/mp, conform News.ro.

MedLife a semnat achizitia Anima

MedLife anunta achizitionarea integrala a retelei de clinici Anima. Anima Specialty Medical Services are in componenta 6 policlinici si un laborator, peste 200 de angajati, specialisti medicali si personal de suport.

Anima este unul dintre cei mai mari furnizori privati de servicii medicale de ambulator in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti (CASMB), acoperind peste 15 specialitati, printre care medicina de familie, obstetrica – ginecologie, ORL, endocrinologie, Oftalmologie, dermato – venerologie, cardiologie, psihiatrie, reumatologie, gastroenterologie, alergologie si imunologie clinica.

Editie istorica ecomTEAM: GM-ul regional al eBay, in Romania

Ilya Kretov, general manager eBay pentru Rusia si tarile emergente ale Europei, va fi prezent pentru prima oara in Romania, la unul dintre cele mai importante evenimente regionale de eCommerce din regiune, ecomTEAM.

Ilya va fi prezent in zilele 22 si 23 martie, la Brasov, in cadrul conferintei ecomTEAM. Aceasta este prima prezenta a unui top manager eBay in Romania, piata care devine din ce in ce mai interesanta pentru cea mai mare platforma de licitatii online din lume. Ilya Kretov a fost numit manager regional eBay in noiembrie 2016. Anterior, Kretov a fost Deputy General Manager, Marketing, pe Rusia si Pietele Emergente. El s-a alaturat eBay in 2013 pe pozitia de Director de Marketing.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri