Procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a declarat, la sedinta de bilant a DNA pe 2016, ca peste 870 de persoane, intre care un europarlamentar, sapte deputati, un senator, un ministru, cinci presedinti de consilii judetene si 28 primari, trimise in judecata de DNA au fost condamnate definitiv.

Bilantul DNA in 2016: peste 870 inculpati condamnati definitiv

Procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a declarat, la sedinta de bilant a DNA pe 2016, ca peste 870 de persoane, intre care un europarlamentar, sapte deputati, un senator, un ministru, cinci presedinti de consilii judetene si 28 primari, trimise in judecata de DNA au fost condamnate definitiv.

Procentul de achitari s-a mentinut ca si in anii anteriori la 10% din totalul celor trimisi in judecata, Kovesi adaugand ca DNA este preocupata in continuare de cresterea standardelor de calitate, potrivit News.ro. Kovesi a afirmat ca procurorii DNA au participat la aproape 15.000 sedinte de judecata.

”Am fost preocupati de hotararile instantelor judecatoresti pentru evitarea solutiilor diferite pe aceleasi probleme de drept. Inalta Curte de Casatie si Justitie a ramas reperul de jurisprudenta in activitatea noastra”, a precizat procurorul sef al DNA.

Proiect Dragnea: TVA zero pentru livrarea de locuinte sociale

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a depus, miercuri, la Senat, un proiect de lege care prevede aplicarea cotei zero de TVA pentru livrarea de locuinte sociale pentru persoanele fizice, aceasta valoare urmand a fi aplicata si serviciilor de difuzare de publicitate prin mass-media si a unor servicii din domeniul agriculturii. Pentru sustinerea micilor intreprinderi, Dragnea propune si majorarea pana la 300.000 lei a plafonului de scutire de la plata TVA.

Initiativa legislativa prevede ”aplicarea cotei zero de TVA pentru livrarea de locuinte pentru persoanele fizice, livrarea de constructii destinate a fi utilizate drept camine de batrani si de pensionari, case de copii si centre de recuperare si reabilitare pentru minori cu handicap, livrarea de cladiri catre primarii in vederea atribuirii de catre acestea cu chirie subventionata unor persoane sau familii a caror situatie economica nu le permite accesul la o locuinta in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietei”.

eMag deschide programe educationale after school

Rata de parasire timpurie a scolii in Romania este de 18%, in mediul rural fiind de circa doua ori mai mare decat in mediul urban. Pentru a contribui la reducerea acestui fenomen, Fundatia eMAG a lansat programul educational de centre afterschool Noua ne Pasa (NNP), prin care le ofera elevilor din comunitati defavorizate sprijinul necesar pentru a-si continua studiile.

„Rezultatele de pana acum ne motiveaza sa dezvoltam acest proiect si vom include alte 14 scoli din mediul rural in programul Noua ne Pasa. In anul scolar 2017-2018, centrele NNP vor functiona in 20 de localitati rurale si vor sprijini cel putin 800 de copii sa nu abandoneze scoala, pregatindu-i in acelasi timp pentru a promova examenul de Evaluare Nationala”, declara Adina Calafateanu, Project Manager Fundatia eMAG.

Mega Image deschide propriul magazin online in a doua jumatate a anului

Retailerul Mega Image, care anuntase inca de anul trecut intentia de a intra pe zona comertului online cu un magazin propriu, face pasi concreti in aceasta directie si lanseaza in a doua jumatate a anului magazinul online, a spus pentru wall-street.ro Vassilis Stavrou, CEO-ul companiei.

Mega Image livreaza deja produse pe Internet prin intermediul unui parteneriat cu eMag, incheiat in anul 2014. Aceasta colaborare va continua, a precizat Stavrou. Principalul concurrent al companiei pe zona de e-Commerce este Carrefour-Online.ro.

“Cooperarea cu eMag va continua. In paralel, vom deschide propriul magazin online in a doua jumatate a anului. Pentru moment, este o piata mica, insa foarte dinamica si in crestere, si nu ne permitem sa nu fim in acest joc. De asta credem ca este momentul cel mai bun. Este un proiect multidepartamental”, a punctat CEO-ul companiei.

Fitbit a facut public pretul de achizitie al Vector Watch

Fitbit a platit 15 milioane de dolari pentru compania romaneasca Vector Watch si 23 de milioane de dolari pentru startup-ul Pebble. Pretul de vanzare al companiilor a fost secret pana acum, insa a aparut pentru prima oara in rezultatele financiare ale Fitbit.

Dupa vanzarea Pebble, Fitbit a disponibilizat mai mult de jumatate dintre angajatii companiei, cei ramasi fiind in special specialisti software, scrie BusinessInsider.com.

Orange, afaceri in crestere cu aproape 4% in T4

In intervalul octombrie-decembrie, Orange Romania a realizat o cifra de afaceri in valoare de 259,7 milioane de euro, in crestere cu 3,8% fata de perioada similara a anului trecut, acesta fiind al saptelea trimestru consecutiv de crestere a veniturilor. Cifra de afaceri totala pe 2016 este de 986,8 milioane de euro. La 31 decembrie 2016, Orange Romania oferea servicii mobile si fixe pentru 10.388.000 clienti, numarul de abonati depasind pentru prima data pragul de 5 milioane din totalul de clienti.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri